12.10.2017,  19:09:29 | 2 comentarii | 844 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Însetatul călător se va convinge că e adevăr, nu reclamă: Cea mai bună apă și în vestul Văii: APA SERV 
de Marian BOBOC

• Directorul general Costel Avram a băut ieri prima cană de apă la Popasul APA SERV de la Valea de Pești

De ieri, însetatul călător în Valea Jiului mai are o fântână unde să își ostoiască setea. Fântâna se află chiar la intrarea în Uzina de tratare și producție a apei Valea de Pești, pe partea stângă a şoselei, cum vii dinspre Petroșani.

Și nu este doar o fântână, ci un popas, cum puține sunt în județul nostru. Am putea spune că Popasul Apa Serv Valea de Pești este geamăn cu Popasul Apa Serv Jieț (numit de momârlanii locului „Izvorul lui Avram”). La inaugurarea acestuia din urmă, petrecută în urmă cu puțin timp, Costel Avram, directorul general Apa Serv Valea Jiului, anunța proiectul Popasul Apa Serv Valea de Pești. Că nu a fost o vorbă inaugurată în vânt, ne-am convins chiar ieri la fața locului. Într-un timp record, minunații oameni de la Apa Serv au reușit să însuflețească un loc viran, edificând o fântână, o masă, bănci, un acoperiș. Oameni cu frică de Dumnezeu, angajații Apa Serv Valea Jiului au pus în popas și o icoană, care să-i ocrotească și să-i călăuzească pe călători. Cei care au gândit realizarea popasului sunt oameni sensibili la frumos, afirmație susținută şi de brăduleții plantați pe un dâmb în stânga fântânii.
Ieri am fost părtași la slujba de sfințire a Popasului Apa Serv Valea de Pești oficiată cu multă bucurie creștinească de părintele Dumitru Băloi, preotul din Câmpu lui Neag.
La inaugurare au fost prezenți muncitori de la Uzina de tratare și producție a apei Valea de Pești și conducerea SC APA SERV „Valea Jiului”, în frunte cu directorul general Costel Avram și șefii de servicii, dintre care îi amintim pe Florin Donisă și Cristian Ionică.
„Mulțumesc, în primul rând, colegilor mei care s-au ocupat de implementarea acestui proiect de suflet, prin care Apa Serv participă la viața comunitară. Pentru unii cel mai ușor este să nu faci nimic, să stai cu mâinile încrucișate și spui că nu e treaba mea cutare sau cutare lucru. Nu și pentru mine și admirabilii mei colegi de la Apa Serv. Și când spun colegi, mă refer la toți angajații, de la muncitori până la șefii de servicii. După puterile noastre am încercat să venim în sprijinul comunității Văii Jiului. Am amenajat rotonda de lângă avionul din Petroşani, am contribuit la înfrumusețarea unui parc în Petrila, am edificat Popasul APA SERV de pe Jieț, iar astăzi, inaugurăm Popasul Apa Serv de la Valea de Pești. După cum vedeți, și Dumnezeu a ținut cu noi, doar am făcut un lucru bun, și ne-a dăruit o vreme superbă astăzi”, ne-a spus emoţionat Costel Avram.
În timp ce participanții la inaugurare se pregăteau de plecare, a apărut un grup de bicicliști, care, văzând noua construcție, s-au oprit și i-au mulțumit în direct lui Costel Avram și oamenilor de la Apa Serv, deoarece „nu aveam unde să ne tragem sufletul”. 
Emoționat de această inedită apariție și de gestul sincer de gratitudine al bicicliștilor, Costel Avram a mărturisit în drum spre Petroșani: „Trebuie să recunosc că mi-au căzut bine cuvintele de mulțumire pe care le-am primit din partea primilor beneficiari ai acestui popas, un grup de bicicliști care ne-au felicitat pentru această realizare. Mă bucur că putem să le fim de folos oamenilor și în acest fel, contribuind totodată, la dezvoltarea turismului în Valea Jiului. Succesul de care se bucură cele două obiective de interes turistic, de la Jieț și Valea de Pești, mă determină să continui acest proiect, astfel încât un nou popas turistic cu izvor de apă va fi amenajat, în primăvară la Petrila, în zona stației de captare de la Taia”.
În numele comunității, redacția „Ziarul Văii Jiului” mulțumește colectivului Apa Serv Valea Jiului, condus de Costel Avram, pentru aceste frumoase realizări.
În cartea pe care am scris-o despre istoria exploatării apei în Valea Jiului, s-a detașat figura lui Nicolae Sădean, primul mecanic român al conductei de apă, care s-a îngrijit de aceasta. Cred că, dacă ar mai trăi, acesta ar fi mândru de inițiativele lui Costel Avram și ai săi „mecanici de conductă”…Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (2 )

#1 Adi 12.10.2017,  22:36:15
Cum e posibil sa platim pierderi de apa cand in realitate nu exista aceste pierderi????


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter