12.10.2017,  19:15:59 | 2 comentarii | 826 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Blocul de locuinţe sociale din Lupeni a fost evacuat. Se amenajează locuinţe provizorii la fosta maternitate
de Gheorghe OLTEANU

În urma comitetului de urgență miercuri la Primăria Lupeni s-a decis ca blocul de locuințe sociale D1, de pe stradaTineretului, în care plafonul unui apartament s-a surpat să fie evacuat. Momentan, locatarii au fost găzduiți în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 2 din Lupeni. Aici au fost primiți de angajații de la Serviciul de Asistență Socială care amenajaseră pentru ei locuri pentru dormit pe saltele și le pregătiseră au primit apă și mâncare.

Fosta maternitate 
Conform primarului Lucian Resmeriță, s-a decis relocarea celor 30 de familii care locuiau în blocul D1. Acesta trebuie demolat, pentru că structural nu mai corespunde condițiilor de siguranță. Unele familii au ales să se mute la rude, doar vreo 15 au fost găzduite la sala de sport. Pentru a reloca pe o perioadă mai lungă de timp toate familiile, se încearcă diverse soluții. Au fost cerute la guvern locuințe modulare, dar șansa de a primi aceste module este mică, și oricum nu reprezintă o soluție de lungă durată. Modulele respective se alocă în caz de dezastru natural și se distribuie în zonele calamitate pe perioade scurte, de o lună, două. Ori la Lupeni, până la reconstruirea acestui bloc, va fi nevoie de amenajarea unor locuințe care să poată fi ocupate cel puțin 3 ani de acum înainte.
„În acest moment se lucrează în sediul fostei maternități pentru a amenaja câteva camere, maxim 20, să vedem cum și cât putem să amenajăm în cel mai scurt timp. Se trage apă, curent, se montează geamuri, uși, se vor duce câteva convectoare de căldură, pentru a putea primi o parte din familii. Vom ajuta oamenii să își ia din locuințe mobilă, ce mai au pe-acolo. Apoi am solicitat ajutorul primarului Gheorghe Ile, care spunea că poate primi câteva familii și într-unul din căminele sociale pe care le are. Aștept un răspuns concret de la dumnealui. Am identificat și la Lupeni câteva locuințe sociale care ar fi disponibile, dar ele trebuie reamenajate. Verificăm toate posibilitățile, vedem cum putem să facem să ne asigurăm că toată lumea va avea un loc în care va putea locui pe termen mai lung”, a declarat primarul Lucian Resmeriță. 

Demisia șefului Universal Edil
Primarul Lucian Resmeriță spune că a cerut deja demisia șefului Universal Edil, firmă aflată în insolvență, pentru că în luna februarie, când s-a discutat situația blocului D1 s-au dispus lucrări ce nu au fost realizate. „Primăria se ocupă doar de repartizarea locuințelor, de întreținerea lor se ocupă Universal Edilul. Din acest motiv îl consider pe șeful serviciului responsabil, și aseară, la ora 21.00, i-am cerut demisia”, a spus primarul.

Blocul D1 cuprins într-un proiect de reabilitare
Blocul D1 de pe strada Tineretului face parte dintr-un proiect de reabilitare și reamenajare a unor imobile din Lupeni, alături de fosta maternitate. Proiect ce se dorește a fi implementat pe fonduri europene, pentru care sunt șanse de finanțare și care are și o componentă de incluziune socială pentru persoanele marginalizate. Deci, sursa de finanțare pentru reconstrucția blocului există, dar este cu bătaie lungă.
Blocul D2, care de asemenea este într-o stare avansată de degradare nu a fost eligibil pentru acest proiect. Prin urmare, momentan, nu sunt soluții pentru a fi reabilitat, dar vor fi identificate în viitorInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (2 )

#1 Indignar12.10.2017,  21:40:27
Lupeniul este un oraș unicat!!!....cum să ți tu că administrație comunitățile de țigani chiar la centrul orașului?CENTRU,CASTANILOR .LIDL....TOATE IS PLINE DE TIGANI!!!!OARE bl74 nu îl vede nimeni? Oare clădirea aia cu magazine de materiale de construcții vis a vis de Lidl nu o vede nimeni?.... Lupeniul asta arată că o ghena de gunoi!!!
#2 Ion13.10.2017,  22:04:26
Lupeniul a devenit o ghena de gunoi. Daca lupenenii ar reflecta putin la mesajul transmis de zicala care spune ca "omul sfinteste locul", atunci concluzia ce descrie actiunile concrete ce ar contribui la imbunatatirea imaginii acestui oras, ar fi evidente! Indiciu: cand eram mici, participam impreuna cu toti vecinii la salubrizarea terenului din jurul blocului, acum asteptam sa vina altii....pana atunci continuam sa aruncam gunoaiele pe geam


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Licitație apartament Vulcan
Publicitate
Newsletter