19.10.2017,  12:42:51 | 0 comentarii | 270 vizualizari
Direcția de Asistență Socială Petroșani se ocupă de triajul epidemiologic în școli
de Alina PIPAN

La începutul fiecărui an școlar, după cum v-ați obișnuit deja, se face un triaj epidemiologic în școli pentru a depista bolile parazitare și transmisibile, care pot fi descoperite doar prin observație directă. Direcția de Asistență Socială se ocupă de realizarea acestui control al elevilor.

Cu toate că are asistente și medici angajați în cadrul instituției, triajul îl va face Cabinetul Medical Ionașcu, prin angajații acestuia. Partea bună este că suntem obișnuiți cu figura blândă a asistentei cu ochelari care se ocupă de acest control în fiecare an, încă de pe vremea când eram și eu copil, angajată a Centrului Ionașcu.

Vor fi verificați 1314 elevi la Petroșani. Controlul medical se realizează pentru depistarea cazurilor de boli parazitare și a bolilor transmisibile (angina cu streptococ, pediculoza, scabia). Pentru fiecare elev direcția plătește un leu, așadar costurile triajului sunt doar de 1.314 lei.

Se vor verifica epidemiologic 803 elevi la Școala Gimnazială „Avram Stanca”, 303 elevi la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” și 208 elevi la Şcoala Gimnazială Nr. 2 – structură a Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”.

Alina PIPAN


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Publicitate
Newsletter