19.10.2017,  15:16:52 | 0 comentarii | 378 vizualizari
170 de calculatoare pentru 5 școli, 5 licee și 3 organizații din județ, printr-un proiect derulat de ENEL și Ateliere fără Frontiere
de Alina PIPAN

Cinci şcoli gimnaziale, cinci licee şi trei organizaţii non-profit din judeţ vor primi 170 de calculatoare prin proiectul „Toată lumea intră în jocul educației IT”, derulat de companiile ENEL din România și Ateliere Fără Frontiere

Calculatoarele donate vor ajunge la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Hunedoara, Asociația Umanitară „Renaitre” Romania, Şcoala Gimnazială Boşorod, Şcoala Gimnazială Petros, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” Petrila - Gimnaziu, Liceul Tehnologic Grigore Moisil din Hunedoara, Școala Gimnazială Nr. 4 din Vulcan, Asociația Pro educație, istorie și cultură Corvinias, Colegiul Naţional de Informatică „Carmen Sylva” din Hunedoara, Liceul Teoretic Mircea Eliade din Lupeni, Școala Gimnazială „Dr. Aurel Vlad” din Hunedoara, Organizaţia „Salvați Copiii” - Filiala Hunedoara şi Școala Gimnazială Bretea Română.

În total, 23 de școli și licee, o bibliotecă, 8 ONG-uri și o instituție socială din 9 județe sunt câştigătorii celor 400 de calculatoare recondiționate donate de către Asociația Ateliere Fără Frontiere cu susținerea companiilor grupului ENEL în România, pentru reducerea decalajului informatic în comunitățile defavorizate ale României. 

Proiectul „Toată lumea intră în jocul educației IT” organizat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere și susținut de către companiile ENEL în România a venit în sprijinul organizațiilor  din comunităţile defavorizate din regiunile Banat, Dobrogea și Muntenia-Sud, care au nevoie de calculatoare pentru a desfășura proiecte de educație dedicate în special copiilor și tinerilor, dar nu dispun de mijloacele necesare achiziționării lor. 

Cele 33 de proiecte premiate în cadrul concursului se adresează prioritar copiilor și tinerilor cu posibilități financiare reduse, cu risc de abandon școlar, cerințe educaționale speciale, instituționalizați, cu dizabilități sau alte vulnerabilități. 

„Pentru ENEL sustenabilitatea a devenit parte din strategia de business. Scopul nostru este să creăm valoare comună pentru companie și pentru comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. De aceea, proiectul pe care îl derulăm împreuna cu Ateliere fără Frontiere a venit pentru noi natural, întrucât aduce implementarea principiilor economiei circulare în același timp cu susținerea educației. Felicitări tuturor celor care și-au înscris proiectele în competiție”, a declarat Alessio Menegazzo, director pentru Sustenabilitate și Afaceri Instituționale al companiilor ENEL din România.

 

 

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter