20.10.2017,  12:32:59 | 0 comentarii | 620 vizualizari
Proiecția filmului Octav a umplut sala teatrului până la refuz, iar Iureș-ul a răscolit un munte de oameni
de Alina PIPAN

S-a dus vestea ca gândul că Marcel Iureș va fi prezent la Petroșani, la Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu”, pentru promovarea filmului Octav, în care acesta joacă rolul principal.

Joi, la ora 19.00, sala teatrului era plină până la refuz. Au fost oameni care au trebuit refuzați pentru că pur și simplu nu era loc în sală să arunci un ac.

Au fost aduse inclusiv scaune care au fost plasate pe lateralele sălii pentru a suplimenta locurile. Spectatorii i-au impresionat pe organizatori cu comportamentul, punctualitatea și deschiderea lor către eveniment.

Cei mai mulți, acesta-i adevărul, au venit mai mult să-l vadă pe marele actor de talie internațională. Filmul a plăcut, dar mulți nu l-ar mai vedea încă o dată, pentru că nu este un film de larg consum,  pe care să-l dai jos de pe net, și la care să te uiți sorbind o Cola, ronțăind un popcorn. Filmul este frumos realizat, ca povestea unui roman clasic, are o finețe aparte, regia, imaginea, montajul sunt desăvârșite, constituind decorul perfect pentru greutatea talentului lui Iureș, și a lui Victor Rebengiuc.

Octav este un film care reconstituie cu precizia unui detectiv criminalist zilele copilăriei unui adult trecut prin viață.

Scenele  filmului îți dau senzația că poți simți textura hainelor  de altă dată, mirosul zilelor copilăriei, că poți simți vitalitatea acelei vârste și te poți bucura de gustul fraged al oricărui lucru care te-a surprins plăcut pe vremea când creșteai mare. Filmul este unul care trebuie văzut, dar nu dacă îți plac în general comediile americane.

Iureș-ul a fost domol în fața publicului.

A fost modest, inteligent, s-a înfățișat frumos și subtil, precum Cumințenia pământului a lui Brâncuși. La atât de mult talent te aștepți la o expunere în forță, remarcabilă, care să impresioneze prin efervescență. De fapt, greutatea omului Marcel Iureș izvorăște din modestia lui. Marele actor știe că talentul lui este să joace așa de bine un rol încât ceilalți să aibă impresia că s-a jucat pe sine, viața lui; dar în același timp nu vrea ca ceilalți să rămână cu impresia că acest talent pune lumea în mișcare. Așadar, la final a răspuns întrebărilor scurt, la obiect, fără a da lecții de viață, fără a se lansa în analize și comentarii moraliste.  A fost asaltat la final pentru autografe și fotografii. A fost răbdător și a răspuns publicului care l-a așteptat cu atât de multă dragoste.

Pe scurt, Iureș-ul a răscolit un munte de oameni, pe care i-a lăsat cu un sentiment plăcut, familiar de bine, și cu nevoia de mai mult frumos în viața de zi cu zi.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter