22.10.2017,  12:57:34 | 0 comentarii | 652 vizualizari
Consiliul Local Petroșani a aprobat / Asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică
de Alina PIPAN

Anul acesta era cât pe ce să se renunțe la subvenționarea alimentării cu energie termică și la Petroșani. Au fost discuții, dezbateri publice în acest sens. Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi părea vehement pe poziții, în vederea renunțării la sistemul centralizat de încălzire, care, conform studiilor de specialitate realizate, ar aduce pierderi mai mari decât beneficii. 

S-a ajuns la un acord după ce s-a intervenit, evident, de la minister. Situația între conducerea CEH, pe vremea lui Melczer, și Primăria Petroșani era tensionată, iar colaborarea părea a se sfârși. Presupunem că un dialog între Doru Vișan și Tiberiu Iacob-Ridzi (foști, actuali colegi de partid? – n.r.) a mai îmblânzit conflictul. Iar, după o întâlnire în vederea stabilirii unui acord de principiu, între reprezentanții CEH și ai primăriei, la 26 septembrie, joi, 19 octombrie, și-a dat acordul și consiliul local. Acordul consiliului local a fost dat cu o abținere, insignifiantă, asupra căreia nu merită să insistăm. Doar că fără acest contract cu Primăria Petroșani CEH ar pierde subvențiile primite de Termocentrala Paroșeni pentru serviciile de termoficare alocate populației. 
Iată că iarna aceasta Primăria Petroșani acordă din nou subvenție, astfel încât serviciul de termoficare să funcționeze. Asigurarea alimentării cu energie termică se prelungește cu 12 luni. Convenția privind asigurarea agentului termic în Petroșani pentru iarna 2017- 2018 prevede ca Primăria Petroșani să vireze subvenția aferentă energiei termice consumată de populație și contravaloarea energiei termice consumată de instituțiile publice astfel: 30 la sută în avans, până cel târziu la data de 20 a lunii în curs pe baza facturii de avans emisă de SC Termoficare SA, și diferența până cel târziu în data de 25 ale lunii, în baza facturii de regularizare emisă tot de SC Termoficare. Administratorul judiciar va vira către CEH până în data de 10 a lunii un procent din toate sumele colectate în urma proceselor de execuție silită aflată în derulare, în vederea achitării debitului restant. În cazul înregistrării restanțelor, CEH poate sista furnizarea agentului termic către populație.
În cadrul unei dezbateri pe tema termoficării, directorul Ovidiu Muntean al termoficării petroșenene a mai explicat faptul că în general populația plătește facturile la termoficare, doar că o parte din bani rămâne în conturile Termoficării, nu merge mai departe către CEH, deoarece, în primul rând, trebuie asigurate salariile lucrătorilor de la termoficare. De aceea, vor apărea mereu restanțe și diferențe între sumele colectate și cele virate către CEH. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter