23.10.2017,  19:13:41 | 1 comentariu | 373 vizualizari
Cu sprijinul Primăriei Petroşani, / Vor fi plantaţi 120 de nuci americani şi piersici roşii 
de Corneliu BRAN

OMV Petroşani, în parteneriat cu Primăria municipiului Petroşani și un ONG, implementează în această toamnă proiectul „Petroşani-oraş ecologic”.
Acest lucru ne-a fost anunţat în cadrul unei conferinţe de presă organizată luni, 23 octombrie, în „Sala Galbenă” din Primăria municipiului Petroşani, la care au participat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, reprezentantul OMV Petroşani - Dan Murgulescu şi reprezentantul ONG-ului.
„Primăria va pune la dispoziţie suprafeţele de teren, respectiv Parcul Carol Schreter şi parcul de lângă Piaţa Centrală, plus o zonă de lângă pârâul Staicului din Cartierul Aeroport, o zonă care a fost deja amenajată de către primărie. Se vor planta în cadrul acestui proiect în jur de 120 de arbuşti, scopul nefiind altul decât acela de a avea un oraş verde. Din astfel de activităţi pe care le facem ori singuri, ori prin parteneriate cu alte entităţi facem ceea ce ar trebui să facă practic şi celelalte asociaţii care se ocupă de această zonă de protecţie a mediului înconjurător. La Petroşani activităţile de acest gen sunt multe, zic eu, şi în comparaţie cu alte localităţi, dacă aveţi curiozitatea să vă uitaţi pe internet, sau să strângeţi datele respective, Petroşaniul are suprafaţa necesară pe cap de locuitori de zone verzi”, a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.
De la Dan Murgulescu am mai aflat: „Acest proiect se desfăşoară în cadrul Campionatului de Voluntariat. În 2007 au început acţiunile OMV, mă refer la proiecte şi campanii de implicare socială, iar din 2011 aceste proiecte s-au transformat într-un campionat de proiecte la care pot să participe fiecare angajat sau fiecare entitate a OMV Petrom. Se depune proiectul, el se jurizează iar dacă este câştigător primeşte finanţarea. Noi, ca staţie a OMV Petroşani, am început să participăm din 2015, când am avut un proiect comun cu o altă asociaţie non-guvernamentală, apoi în 2016 am avut două proiecte care s-au desfăşurat, iar acum, în 2017, am avut trei proiecte depuse, toate ieşind câştigătoare şi primind finanţare. Ca implicare, scopul acestor proiecte pentru noi, ca entitate, este coeziunea echipei şi dezvoltarea spiritului de voluntariat. Angajaţii noştri trebuie să formeze o echipă şi trebuie să înveţe să dea ceva comunităţii fără să primească nimic în schimb. Ăsta este de fapt scopul OMV-ului. Pe lângă aceasta, vin şi aceste scopuri de implicare în comunitate, de a merge şi a rezolva, punctual, probleme din comunitate. Eu zic că am rezolvat în cei trei ani să ne facem simţită prezenţa şi să dăm comunităţii locale ceva, fără să primim la schimb ceva”.
Cei 120 de arbuşti achiziţionaţi sunt specii de nuci americani şi piersici roşii.
Acţiunea de voluntariat de miercuri, 25 octombrie, când vor fi plantaţi copacii, începând cu orele 11:00, în cele tei zone amintite, va fi precedată şi urmată de câte o dezbatere pe teme ecologice, în Sala de Marmură a Primăriei. Prima va avea loc marţi, 
24 octombrie, începând cu orele 12:00, unde se doreşte participarea a unor elevi petroşeneni şi reprezentanţi ai OMV Petrom. Fireşte că atât la dezbatere, cât şi la plantare poate participa oricine doreşte, pe această cale organizatorii invitând să participe toţi cei care iubesc natura şi îşi doresc un oraş mai verde, mai ecologic din toate punctele de vedere.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )

#1 Un cetatean patit24.10.2017,  12:54:08
Atentie la nuci, o sa aveti probleme cu ciorile, care lanseaza nucile de la inaltime mare pentru a le sparge. Nucile vor ateriza pe masinile parcate si in miscare, rezultatele vor fi similare cu cele produse de grindina. Eu personal am patit acesta cu o masina noua.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter