01.11.2017,  19:03:44 | 0 comentarii | 435 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Viaţa de cazarmă pe scena teatrului din Petroșani
de Ziarul Vaii Jiului

Biloxi Blues, unul dintre cele mai răsunătoare succese la public de pe Broadway, este pus acum în scena la Petroșani. Aceasta este semnată de autorul Neil Simon, cel mai jucat şi mai premiat dramaturg american contemporan. Un text comic şi amar în acelaşi timp, o poveste despre maturizare, armată, dragoste, sexualitate, despre viaţă, cu constrângerile şi prejudecăţile ei. Un spectacol proaspăt şi captivant, jucat la intensitatea vârstei tinerelor personaje. Asta pregătesc pentru acest sfârșit de săptămână actorii Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu” Petroșani, coordonați de regizorul Horațiu Ioan Apan. Acesta a mai pus în scena la Petroșani o serie de spectacolele printre care cele mai recente în 2017 Capra cu trei iezi după Ion Creangă, în 2016 - Zbor deasupra unui cuib de cuci de Dale Wasserman, în 2015 - Caniota de Eugene Labiche și în 2014 - Filumena Marturano, de Eduardo De Filippo, Degețica, după H.C. Andersen, Prostia omenească după Ion Creangă.
Din distribuție fac parte Mihai Alexandru, Dragoș Măceșanu, Radu Tudosie, Mihai Sima, Alexandru Cazan, Adelin Ilie, Sergiu Fîrte, Daniel Cergă, Amelia Toaxen și Simona Codreanu. Scenografia este semnată de Eliza Labancz.
Aveți mai jos un sinopsis al piesei creionat de regizorul Horațiu Ioan Apan.
„Biloxi Blues, a doua piesă dintr-o trilogie cu substrat auto-biografic a lui Neil Simon, este povestea unor tineri recruți în armata S.U.A. Aceștia, în instruirea lor pentru luptă, dau piept cu un sergent dur care, prin metodele sale mai puțin obișnuite, vrea să-i transforme din civilii care sunt, în militari disciplinați, capabili să-și învingă inamicii și să rămână în viață. Stagiul de instrucție al acestor încorporați îi metamorfozează din adolescenți, întrucâtva rebeli, în bărbați responsabili. În cele zece săptămâni de pregătire, sergentul devine astfel maestrul care-și învață discipolii să lupte pentru viață și să câștige.
Eroii se nasc dintre noi” - regizorul Horațiu Ioan Apan.
Premiera spectacolului „Biloxi Blues” va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 18:00. 
Duminică îi așteptăm pe cei mici de la ora 12:00 la spectacolul „Capra cu trei iezi”. Prețul unui bilet la spectacolul pentru adulți la premieră este de 30 lei, iar pentru cei mici de 8 lei. Vă așteptăm!Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter