02.11.2017,  18:52:58 | 0 comentarii | 540 vizualizari
În urma unui proiect adoptat de consilierii locali, / 439 de petroşeneni – pe lista de priorităţi a locuinţelor sociale. 50 - excluşi
de Corneliu BRAN

Un proiect mai aparte la ultima şedinţă de consiliu local din municipiul Petroşani a fost cel legat de „aprobarea listei de priorităţi pentru repartizarea de locuinţe sociale şi din fondul locativ al municipiului Petroşani administrat de Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat”, condusă de directorul executiv Daniel Vişan.

Știm cu toţii că există sute de oameni care-şi aşteaptă rândul să primească o locuinţă socială, în timp ce alţii fac tot felul de şmecherii şi învârteli cu locuinţa primită pentru a mai câştiga un ban nemuncit. Adevărate drame sociale se află printre noi, iar administraţia locală e clar că nu mai face faţă, cererea fiind tot mai mare parcă de la an la an.
Proiectul a apărut după ce comisia de locuinţe condusă de viceprimarul Florin Nicolae s-a întrunit în data de 20 octombrie. Aceasta a verificat „toate cererile depuse în vederea atribuirii unei locuinţe, calculând punctajul fiecărui solicitant conform prevederilor HCL nr. 35/2009 şi a stabilit lista de priorităţi”. Conform acestei liste trecută într-o anexă a proiectului, există 439 de persoane care se încadrează cu punctaj pe listă, în funcţie de aşa-zisul „clasament”. Ultimele două poziţii sunt ocupate de doi cetăţeni ce întrunesc doar 35 de puncte, cu cereri depuse în 2001, respectiv 2010, ambii fără copii, dar care lucrează. La capătul de sus al clasamentului, conduce „detaşat” dacă putem spune aşa, o doamnă fără ocupaţie, cu o adresă pe strada Saturn, blocul 5, cu 140 de puncte. Femeia are 7 copii şi cererea e depusă din data de 17.11.2010. Trecând de atunci 7 ani, am putea zice, cu amărăciune, că încă pe-atât şi copiii sunt mari şi plecaţi de-acasă... 
Pe locurile 2 şi 3 există un domn ce lucrează la Gospodărie Prest Com, cu 5 copii, cu o adresă pe strada Venus, respectiv o doamnă fără ocupaţie tot cu 5 copii cu o adresă pe strada Gheorghe Şincai, ambii adresanţi făcând cereri tot din 2010!
Încheiem prin a spune că alţi 50 de solicitanţi au fost excluşi de pe lista de priorităţi din diverse motive: fie că între timp şi-au cumpărat locuinţă, şi legea nu le-ar mai da dreptul la o locuinţă socială, fie că între timp s-au mutat din localitate, fie că nu au răspuns solicitărilor autorităţilor de a-şi completa documentaţia ori de a o actualiza.
Rămânem pe final la ideea că la Petroşani ar mai fi nevoie măcar de încă două blocuri de locuinţe sociale. Cazurile grele, vreo 150-200, ar fi astfel rezolvate. Cu încă vreo două blocuri ANL s-ar mai rezolva şi din problemele tinerilor. Municipalitatea are în vedere astfel de construcţii, după cum se ştie la Petroşani s-a şi construit un bloc de locuinţe sociale şi câteva zeci de locuinţe ANL. 
„Vom continua cu astfel de proiecte legate de latura socială în condiţiile în care vom fi desigur sprijiniţi şi de autorităţile centrale, fără de care nu putem să ne descurcăm singuri. Prin proiectele ce o să le facem pe viitor şi o să le depunem, sperăm să putem continua ce am început. Repet, singuri nu putem, iar cerinţa de locuinţe sociale după cum se vede e încă mare, cazurile sociale fiind în toată Valea Jiului într-un număr deloc mic. Din punct de vedere al administraţiei locale pe care o conduc, aceste chestiuni sunt preocupări permanente şi ajutăm, atât cât putem şi cât ne permite legea. Întotdeauna am procedat așa, încă de la primul meu mandat de primar”, ne-a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter