03.11.2017,  00:56:25 | 0 comentarii | 714 vizualizari
La ultima şedinţă de Consiliu Local Petrila, / Două miliarde pentru un proiect
de Corneliu BRAN

Ultima şedinţă ordinară de la Petrila de consiliu local a adus pe ordinea de zi doar 15 proiecte de hotărâre. Unul a vizat alegerea preşedintelui de şedinţă pentru perioada de trei luni. În rest, a fost o şedinţă foarte liniştită. Poate chiar extrem de calmă am zice. În circa 20 de minute toate proiectele au fost adoptate, devenind hotărâri de consiliu, fără prea multe discuţii sau împotriviri, cu o abţinere sau două la doar câteva dintre acestea. Două dintre aceste hotărâri le vom trata astăzi. Una vizează organizarea…

…„Zilele Recoltei”
în perioada 2-5 noiembrie pe amplasamentul din faţa Casei de Cultură „Ladislau Schmidt”. „Noi sprijinim organizarea prin punerea la dispoziţie a amplasamentului situat în faţa casei de cultură, cu colaborarea poliţiei locale care va asigura ordinea şi liniştea publică în această perioadă. La acest eveniment au fost invitaţi să îşi expună şi să comercializeze produse agricole de toamnă atât producători locali, cât şi producători interesaţi din alte regiuni ale ţării, confirmând participarea mai ales producători din judeţe limitrofe”, ne-a declarat primarul Vasile Jurca.

175.000 lei pentru luna decembrie
O altă hotărâre votată de consilieri a fost legată de proiectul 12 de pe ordinea de zi. A fost vorba de „aprobarea Programului pentru activităţile şi manifestările culturale ce se vor organiza pe parcursul lunii decembrie”.
În acest sens, la articolul 2 al proiectului Executivul a propus alocarea sumei de 20.000 lei din bugetul local pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României de pe 1 Decembrie. La articolul 3 unii din sală prezenţi ca invitaţi probabil au înlemnit, auzind suma propusă de primar în proiectul iniţiat de el: 115.000 lei! „Dar suma e valabilă pentru toate activităţile din această lună, respectiv acţiunile de Sfântul Nicolae din parc, precum şi sărbătoarea Pomului de Crăciun, cu acţiunile din 24 decembrie care constau în acordarea de pachete de dulciuri colindătorilor, tuturor elevilor de pe raza localităţii noastre, tuturor copiilor cu handicap şi copiilor aflaţi în plasament sau tutelă şi aşa mai departe”. 
Alocarea banilor de la bugetul local pentru luna decembrie nu s-a terminat nici aici, deoarece la articolul 4 al aceluiaşi proiect se specifica: „alocarea sumei de 5.000 lei (...) pentru activităţile culturale ce se vor organiza în luna decembrie 2017, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, care constau în organizarea spectacolului folcloric şi a unor manifestări artistice organizate de Craii şi Piţărăii oraşului”.
Iar povestea continuă frumos... La articolul 5, s-a aprobat suma de 35.000 lei pentru „premierea sportivilor şi colectivelor tehnice care au obţinut performanţe deosebite la acţiunile sportive internaţionale şi naţionale oficiale, precum şi pentru elevii şi studenţii, cercetătorii şi profesorii care au obţinut distincţii la olimpiadele internaţionale şi concursurile internaţionale pe obiecte de învăţământ şi pentru profesorii care i-au pregătit pe aceştia”.  
Deci, un total de 175.000 lei (aproape două miliarde lei vechi) pentru sărbătorile din decembrie, cadouri şi premieri! Este cea mai mare sumă alocată vreodată de Consiliul Local Petrila pentru luna decembrie.

Aleșii, neinteresați de Sf. Apostol Andrei
Chiar aşa, fiindcă tot e zi liberă în mod oficial la nivel de ţară, de ce în programul manifestărilor n-a fost trecută şi data de 30 noiembrie, din ajunul Zilei Naţionale? S-a uitat, pur şi simplu, sau nu s-a vrut? Chiar nu se putea organiza ceva acolo în ziua Ocrotitorului României, după slujba de Liturghie? Suntem sau nu suntem un popor de creştini şi cu frică de Dumnezeu? Aleșii petrileni se pare că nu prea sunt…


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter