05.11.2017,  12:08:51 | 2 comentarii | 612 vizualizari GALERIE:     FOTO    
S.E. Paroşeni / Probe la rece la instalaţiile de desulfurare şi transport al cenuşii şi al şlamului dens
de Gheorghe OLTEANU

Încetul cu încetul, ne apropiem de momentul inaugurării instalaţiei de desulfurare şi a celei de transport al cenuşii şi al şlamului dens de la SE Paroşeni. Asta nu se va petrece, însă, azi-mâine. Mai este ceva de lucru, dar faptul că, de curând, se efectuează probe de funcţionare la rece ale instalaţiilor întăreşte afirmaţia de dinainte.

Pentru domnul
inginer Octavian Dobrescu, în calitate de şef de şantier, lucrul acesta este, incontestabil, un succes. Probele la rece au început, mai întâi, la sistemul de calcar, compus din staţia de descărcare a calcarului, silozul de calcar şi morile cu bile. Probele sunt efectuate de către specialiştii LAB, pe care eu însumi am avut ocazia să-i văd la lucru, în camera de comandă, în care au fost montate şi puse în funcţiune echipamentele necesare.

Camera de
comandă arată ca o farmacie. Până să intri în ea îţi atrag privirea fotografiile montate în rame de lemn, existente pe pereţii holului. Ele înfăţişează diferite faze de execuţie a instalaţiei de desulfurare şi de transport al şlamului dens. În camera de comandă în care era o linişte deplină zăresc doi bărbaţi tineri, amândoi. Primul are în faţă ecrane mari şi mai mici şi butonează la tastatura unui laptop. Nici nu a întors privirea când, împreună cu domnul inginer Octavian Dobrescu, am intrat în încăpere. La fel de pătruns de ceea ce făcea era şi celalalt specialist german de la LAB. Numai că amândoi şi-au întors privirea spre mine atunci când i-am fotografiat. Mi-am dat seama că au fost surprinşi să-mi audă rugămintea, din moment ce le-am adresat-o în nemţeşte. Nu i-am mai deranjat şi, împreună cu însoţitorul meu, am coborât la parter, unde alte echipamente erau în faza finală de montare.


Trecând pe lângă absorber,
domnul ing. Octavian Dobrescu s-a simţit dator să-mi relateze că s-a încheiat montajul instalaţiei interioare din acesta. Este vorba despre sistemul de şpreiere a şlamului de calcar şi a celei de separare-picături. Un fel de faguri care opresc eliminarea, în atmosferă, a vaporilor de apă. Ne continuăm drumul şi ajungem la electrofiltre, unde, luna trecută, dădusem peste un specialist american şi unul polonez. Instalaţia de transport şlam dens şi instalaţia de transport al cenuşii de la electrofitrele cazanelor la silozul de cenuşă sunt terminate, în mare măsură conducta care transportă şlamul dens către depozitul de la Căprişoara a fost amenajată deja pe o lungime de şapte sute de metri. “Dacă vremea ţine cu noi, îmi spune domnul ing. Octavian Dobrescu, sperăm ca, până la finele anului, să terminăm montajul celor circa 6000 de metri de conducte”. Sunt încă lucrări de făcut, dar, până acum, totul este corespunzător stadiilor de realizare prognozate. Asta şi pentru că forţa de muncă creşte corespunzător cerinţelor.

O problemă
există, totuşi, nu-i legată de fluctuaţia ritmului de lucru ori de aprovizionarea necorespunzătoare sau în sincope cu materiale, nici vorbă de aşa ceva la o firmă ca SC Tecnoservice Bucureşti SA, o societate care nu doar că se respectă, ci şi a umplut de respect peste tot pe unde execută lucrări. Iar asta, trebuie reţinut, se petrece atât în ţară, cât şi în străinătate. Problema este legată de furturile de cablu de cupru. Dacă până nu demult hoţii bântuiau numai prin instalaţiile termocentralei, acum ei ţintesc şi şantierul din incinta uzinei. De curând, bunăoară, au dispărut în jur de cinci sute de metri de cablu. Anunţaţi, poliţiştii au venit, au făcut cercetări, dar, deocamdată, nimic. Nici urmă de hoţi. După acest incident, să-i spun aşa, conducerea şantierului şi-a luat mai multe măsuri de precauţie. În privinţa lor fireşte că nu voi intra în amănunte.


Comentarii articol (2 )

#1 Dan05.11.2017,  19:22:00
Felicitari ! O veste buna pentru valea jiului .
#2 Visina05.11.2017,  21:38:00
La ce ar putea folosi instalatia de desulfurare cand produci MW la un cost de 2 ori pretul la care il vinzi?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter