07.11.2017,  13:57:07 | 0 comentarii | 269 vizualizari
CONFRUNTARE PAȘNICĂ: ESTUL, CENTRUL ȘI VESTUL LITERAR
de Marian BOBOC

Cenaclul BOEMA (care activează sub egida Uniunii Scriitorilor din România, filiala Alba-Hunedoara), Asociația „ROSA MULTIFLORA” (președinte, neobositul Costel Avram), „ZIARUL VĂII JIULUI” (director – Cătălin Docea) pun iar de o ședință publică, de data aceasta la Petrila.

Gazdă bună va fi ca de fiecare dată Biblioteca orășenească Petrila (bibliotecară, inimoasa Oana Bălănescu).

Locul întâlnirii: (frumoasa) sală de conferințe a Casei de cultură „Ladislau Schmidt” din orașul lui Ion D. Sârbu.

Ziua și ora: vineri, 10 noiembrie, ora 17.

La această ședință se va confrunta, ca în celebrele ligi americane sportive, estul cu vestul literar (și chiar cu centrul). Din fericire, va fi o întâlnire pașnică între scriitorii (din toate punctele geografice ale Văii Jiului) și iubitorii de literatură.

„Scriitori din toate zonele Văii Jiului, uniți-vă!”, este deviza sub care are loc și această manifestare.

Din îndepărtatul vest, tocmai din municipiul istoric, vine Gheorghe Truță, romancier și dramaturg, cu o carte de teatru, „Douăsprezece nopți de iubire”, un titlu bun și de un volum de poezie, titlu care arată că și dramaturgul e născut poet…

Din centrul Văii (care nu e musai și centrul literaturii…), Marian Boboc va prezenta și petrilenilor, după lansarea de la Petroșani, cea mai recentă apariție editorială de versuri, „orașul de la capătul poeziei”. Dacă vremea o va permite, va declama cu simțire câteva poeme, în pregătirea unui mai amplu recital poheticesc, pe care tot îl pritocește (în mare taină…).

Dumitru Gălățan-Jieț va lansa cartea „Valea Jiului în legende și povestiri. O privire etnografică neconvențională” și va prezenta impresionanta „Monografie etnografică a Ținutului Momârlanilor”. (din care mai are doar 2-3 exemplare).

Scriitorul și distinsul universitar Ion Hirghiduș va fi una dintre călăuzele spre cărțile lansate. Nu-l vor lăsa singur pe cărările întortocheate ale literaturii, ci vor fi umăr la umăr cu el profesorul Ciprian Dârjan și scriitorul Marian Boboc.

Este a doua ședință publică a Cenaclului BOEMA la Petrila, și a șasea de la reluarea activității cenacliere. Cu siguranță, va participa același frumos și elit public, care de fiecare dată a înnobilat cu prezența sa actul cultural la Petrila.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter