07.11.2017,  19:12:22 | 0 comentarii | 382 vizualizari
Cu toate că nu mai oferă servicii hoteliere, / Hotelul „Onix” trebuie să se asigure împotriva supratensiunilor atmosferice
de Alina PIPAN

Complexul Energetic Hunedoara mai are o belea pe cap. Hotelul Onix, cu toate că nu mai poate oferi servicii hoteliere, trebuie să ia măsura de asigurare a protecției împotriva supratensiunilor atmosferice pentru clădirile din cadrul punctului de lucru.

Măsura ar fi trebuit să fie luată încă de anul trecut, dar abia acum i-a venit rândul, exact acum când servicii hoteliere nu se mai oferă, dar se oferă servicii de restaurant. În urma controlului efectuat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara - Serviciul SSM Petroşani, în data de 28.12.2015, la Punctul de lucru Hotel Onix din cadrul sucursalei, a fost încheiat Procesul Verbal de control nr. 3343/28.12.2015, prin care s-a dispus conducerii sucursalei măsura de asigurare a protecţiei împotriva supratensiunilor atmosferice pentru clădirile din cadrul acestui punct de lucru.
Înainte de a realiza toate schimbările la instalațiile existente astfel încât să răspundă cerințelor SSM, este necesară realizarea unui proiect tehnic. Documentația va proiecta o instalaţie de protecţie împotriva supratensiunilor atmosferice în conformitate cu normativele tehnice în vigoare (17 - 2011 - Normativ pentru proiectarea, execuţia şi exploatarea instalaţiilor electrice aferente clădirilor). Aria protejată va fi suprafaţa aferentă a clădirii Hotelului „Onix” şi a clădirii centralei termice, aflată în curtea din spatele acesteia. Clădirile din cadrul Punctului de lucru Hotel „Onix” sunt prevăzute cu instalaţie de legare la pământ funcţională. Centrala termică amplasată în clădirea din curtea din spate are putere maximă de 224 kW și funcționează pe gaz. 
Practic se vor evalua toate instalațiile și se vor pune în exploatare instalaţii care nu depăşesc limitele maxime admise prevăzute în legislaţia în vigoare. Nu se vor utiliza utilaje şi instalaţii care generează zgomot şi vibraţii care depăşesc pragul fonic admis, prevăzut de legislaţia în vigoare. Pentru realizarea documentației CEH a alocat 1.500 lei, dar pentru înlocuirea instalațiilor neconforme cu siguranță se va cheltui mai mult. Cel mai probabil, schimbările vor avea loc anul viitor, după ce proiectantul va veni cu o soluție acceptată de comisia de evaluare a CEH. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter