08.11.2017,  19:31:37 | 0 comentarii | 775 vizualizari
Vulcan / Cadou garnisit cu sos electoral
de Gheorghe OLTEANU

Marţi dimineaţă, cei cincisprezece consilieri prezenţi la şedinţa extraordinară a consiliului local vulcănean au fost în unanimitate de acord cu validarea proiectului de hotărâre referitor la „aprobarea criteriilor de repartizare a locuinţelor sociale din municipiul Vulcan”.

Cum se întâmplă
de obicei cu extraordinarele, şedinţa ar fi putut dura mult mai puţin. Numai că, surprinzător, de data asta, Gheorghe Ile a ţinut morţiş să dea citire criteriilor pe baza cărora se face repartizarea. Am zis surprinzător, fiindcă, de obicei, făcând o precizare de genul „cred că le-aţi parcurs şi dumneavoastră!”, primarul nu se prea sinchiseşte să citească proiectele de hotărâre. De data asta a fost altfel, pentru că în celălalt capăt al sălii era montată, pe trepied, camera de luat vederi a unei televiziuni locale.

Bănuiesc
că aceste criterii vor fi publicate cât de curând de către organul de presă al primăriei vulcănene, pentru că şi persoanele care aşteaptă să li se repartizeze o locuinţă socială trebuie să le cunoască, neapărat. Altfel dacă ele sunt ştiute numai de către membrii comisiei de analiză a solicitărilor de locuinţe sociale (Merişanu Cristian - viceprimar, preşedinte - Barbu Pompiliu, Andraş Sergiu Emil, Dragu Petrică Constantin, Mihai Costel - consilieri locali, şi Dan Costoviciu Mihaela - inspector în direcţia ADPP) s-ar putea să apară nemulţumiri. A fost nevoie de aprobarea urgentă a listei cu criteriile – a spus Ile -, pentru ca, apoi, să se efectueze anchetele sociale necesare. 

Lista cu numele solicitanţilor
norocoşi cărora membrii comisiei le-au pus mâna-n cap va fi prezentată tot într-o şedinţă de consiliu local. Posibil, în cea de la sfârşitul lunii. Punctajul pe baza căruia se acordă o locuinţă socială din cele cincizeci existente, în primă fază, în zona “Dincă” îi avantajează pe medici şi pe meseriaşi. E explicabil, din moment ce primăria vulcăneană doreşte să atragă medici la unitatea spitalicească din localitate pe care, apoi, să-i vadă rămaşi definitiv în Vulcan. Suntem în prima decadă a lunii noiembrie, iar peste puţin timp va fi pusă în funcţiune şi centrala termică pe gaz a blocului C1, astfel încât locuinţele sociale ar putea fi ocupate. Asta se va întâmpla undeva în apropierea Crăciunului, astfel încât înmânarea cheilor de la noile locuinţe să apară ca un cadou făcut de sărbători. Care, indiscutabil, va fi garnisit cu un sos electoral. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter