08.11.2017,  19:35:24 | 0 comentarii | 323 vizualizari
Domeniul schiabil Parâng / DADPP Petroșani a scos iar la licitaţie paza bunurilor 
de Alina PIPAN

Începe sezonul de iarnă, iar Parângul va fi din nou în vizorul turiștilor.

Direcția Administrarea Domeniului Public și Privat a scos la licitație serviciile de pază și protecție a bunurilor de pe Domeniul schiabil din masivul Parâng, pentru a proteja investițiile din ultimii ani, dar și obiectivele vechi, care sunt indispensabile pentru buna desfășurare a turismului din Parâng. Serviciile de pază sunt evaluate la 394.200 lei.
Primul obiectiv vizat este telescaunul vechi constituit din 3 construcții distincte: stație plecare cu casierie, stație intermediară și stație terminus. Instalația de transport pe cablu (telescaunul) se întinde pe o lungime de 2280 m, are 22 stâlpi de susţinere și cablul de transport pe care sunt fixate scaunele. Obiectivul este împrejmuit pe toate laturile cu gard metalic, iar accesul în stație se face exclusiv pedestru, pe latura sudică, dinspre DJ 709F, respectiv din zona cabanelor și a pârtiei. La acest obiectiv se impune prestarea serviciilor de pază cu personal atestat și avizat astfel: postul nr.1 – amplasat la staţia de plecare, post fix. Se va asigura paza la un program de 16 ore/zi, respectiv în intervalul orar 16:00–08:00. La postul fix nr.1 se va asigura paza la un program de 16 ore/zi pentru 365 zile/an, respectiv 5.840 ore/an/post.
Al doilea obiectiv este TS3. Instalația de transport pe cablu (telescaunul) se întinde pe o lungime de 2123 m în masivul Parâng și constă în 3 stații, respectiv de pornire, intermediară și sosire, stâlpii de susținere și cablul de transport pe care sunt fixate scaunele. Obiectivul este împrejmuit pe toate laturile cu gard din lemn. Accesul în staţie se face exclusiv pedestru, pe latura sudică, dinspre DJ 709F, respectiv din zona cabanelor și a pârtiei.
La acest obiectiv se impune prestarea serviciilor de pază umană cu personal atestat şi avizat astfel:postul nr. 2 – amplasat la staţia de plecare, post fix. Se va asigura paza la un program de 16 ore/zi, respectiv în intervalul orar 16:00–08:00. Postul nr.3 – amplasat la staţia de sosire, post fix. Se va asigura paza la un program de 16 ore/zi, respectiv în intervalul orar 16:00–08:00. 
La cele două posturi fixe, se va asigura paza la un program de 16 ore/zi pentru fiecare post în parte pentru 365 zile/an, respectiv 11.680 ore/an pentru ambele posturi.
Obiectivul 3 este stația pompelor amplasată pe pârtia de schi ce coboară din masivul Parâng, pe partea dreaptă a acesteia, în zonă izolată unde nu există un drum de acces propriu-zis, accesul făcându-se practic pe pârtia de schi. La acest obiectiv se va realiza paza umană cu personal atestat și avizat la un singur post de pază, respectiv, postul nr.4 post fix, amplasat la staţia de pompe. Se va asigura paza umană permanentă la un program de 24 ore/zi. La postul fix nr.4 se va asigura paza la un program de 24 ore/zi pentru 365 zile/an, respectiv 8.760 ore/an/post.
Prestatorul asigură paza în scopul împiedicării sustragerilor de orice fel, a pătrunderii ilegale în obiectivul păzit a oricăror persoane străine.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter