08.11.2017,  19:36:20 | 0 comentarii | 560 vizualizari
La Petroșani, / Tot ce se vinde sau se concesionează, mai întâi se evaluează
de Alina PIPAN

La ultima ședință de consiliu local câteva proiecte de hotărâre transformate în HCL-uri au vizat concesionarea sau vânzarea unor parcele de terenuri din domeniul privat al administrației locale. 

Parcelele de teren sunt cerute în concesiune de obicei de persoane fizice, dar și de persoane juridice, de cele mai multe ori pentru realizarea unor garaje sau spații comerciale. Cererile sunt înregistrate la primărie, dar nu sunt soluționate imediat. Mai întâi sunt evaluate pentru a se cunoaște prețul pieței. 
La Petroșani construcția garajelor este în floare, numărul autovehiculelor este în creștere dar parcările nu acoperă necesarul. În alte orașe, cum este Timișoara, după ce s-a confruntat cu o lipsă acută a spațiilor de parcare, primăria a decis demolarea tuturor garajelor, și amenajarea în locul acestora a parcărilor publice. Procedura este în plină desfășurare, iar cei care s-au opus și au contestat în instanță decizia primăriei au pierdut. La Petroșani sunt și acum zone care ar putea să se transforme în parcări, dar sunt ocupate de garaje, de exemplu în zona Șt. O. Iosif, în spatele blocurilor de pe Nicolae Bălcescu. În plus, locuri perfecte pentru amenajarea unei parcări încăpătoare sunt cele din vecinătatea poștei vechi. Primăria stă și acum cu un teren gol, nevalorificat, pe care ar fi trebuit să se construiască un hotel, pe strada 1 Decembrie, vizavi de Jiul Shopping Center. 
În ultima ședință de consiliu local s-a aprobat documentaţia P.U.D. pentru „Construirea unei baterii de 4 garaje” şi concesionarea prin licitaţie publică a patru parcele de teren în suprafaţă de 24 mp fiecare, situate în str. Aviatorilor, zona bl. 60 A, 62 B, concesionarea prin negociere directă a unui teren în suprafaţă de 21 mp, situat în str. Gen. Vasile Milea, concesionarea prin licitaţie publică a unei parcele de teren în suprafaţă de 903 mp, situată în str. Lunca, nr.153, concesionarea prin licitaţie publică a unei parcele de teren în suprafaţă de 4,00 mp, situată în str. 1 Decembrie 1918, lângă Sala Polivalentă, concesionarea prin licitaţie publică a unei parcele de teren în suprafaţă de 17 mp, situată în str. Independenţei, vânzarea terenului în suprafaţă de 27 mp situat în strada Saturn – garaj nr.1, vânzarea terenului în suprafaţă de 37 mp situat în strada Saturn – garaj nr.5, vânzarea terenului în suprafaţă de 27 mp situat în strada Aviatorilor – garaj nr.3, vânzarea terenului în suprafaţă de 22 mp situat în strada Viitorului – garaj nr.10, și vânzarea prin licitaţie publică a terenului în suprafaţă de 100 mp situat în strada Viitorului.
Terenurile au fost evaluate inițial de evaluatorul Sorin Mangu, care întocmește rapoartele de evaluare în concordanță cu prevederile Standardelor de Evaluare ANEVAR. Imobilele sunt evaluate cu o lună, două înaintea realizării operațiunilor de închiriere sau vânzare. De exemplu, la data de 31 august, administrația locală a cerut evaluatorului pregătirea documentației pentru 12 imobile, anume: Saturn - garaj în suprafaţă de 27 mp, str. Viitorului - garaj în suprafaţă de 22 mp, str. Unirii - spaţiu comercial în suprafaţă de 180 mp, str. 1 Decembrie 1918 - spaţiu comercial în suprafaţă de 28 mp, str. 1 Decembrie 1918 - spaţiu comercial în suprafaţă de 28 mp, N. Titulescu, în suprafaţă de 600 mp, N. Bălcescu - spațiu comercial în suprafață de 60 mp, str. Digului - nr. 2, în suprafaţă de 404 mp, str. Aviatorilor - garaj în suprafaţă de 37 mp, str. Saturn - garaj în suprafață de 37 mp, str. Mihai Eminescu, nr. 23/1 în suprafață de 144 mp. Pentru fiecare proprietate evaluată în parte primăria achită 300 de lei. Toate aceste terenuri au făcut ulterior, în cadrul ședințelor ordinare, subiectul unor proiecte de hotărâre. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter