13.11.2017,  19:28:34 | 1 comentariu | 628 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Nu cred că-i nevoie de chetă
de Gheorghe OLTEANU

Multe lucrări uitate de către constructori din cauză că proiectanţii nu le-au prevăzut se materializează, ulterior, în urma sesizărilor cetăţenilor. Treaba asta este valabilă nu numai în Vulcan, de unde vine exemplul despre care relatez acum, ci în mai toate localităţile. Şi nu musai doar din Valea Jiului.

Să vorbim,
bunăoară, despre scările de acces pre cartierul Micro 3B – „Dallas”. Cineva a sesizat, pe bună dreptate, lipsa spaţiului destinat deplasării vehiculelor aparţinând persoanelor cu handicap. Nefiind de profesie, nu ştiu dacă aşa ceva s-ar fi putut materializa la scara de lângă şcoala 6. Dar poate că da, fiindcă proiectanţii ştiu mai multe şi le vin fel de fel de idei. Am constatat că, la scara de pe strada Vasile Alecsandri, aflată în continuarea ăleia care dă din bulevard, s-a început construirea unei piste, să-i spun aşa, destinate vehiculelor în care se află persoane cu handicap.

Deunăzi,
în comentariul său la un articol din ZVJ, un vechi prieten îmi sugera - în glumă, desigur – să fac o chetă, pentru construirea unei balustrade la treptele scării pe care se ajunge la intrarea în biroul notarial de la parterul blocului nr.44 de pe Bulevardul Mihai Viteazul. El însuşi, fiind un bărbat cu picioarele bolnave, iar deplasarea o face cu un baston, s-a confruntat cu problema asta. Nu cred că este nevoie să se facă apel la contribuţia bănească a cetăţenilor, pentru ca balustrada să apară. Mai mult ca sigur că persoana care deţine acest birou notarial o va construi fără ajutorul cuiva. Modele de inspiraţie există berechet la destule scări din vecinătate.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (1 )

#1 anca14.11.2017,  00:05:11
constructorul si proiectantul trebuiau sa stie legea - alaturat scarilor se faac cai de acces pentru persoanele cu dizabilitati - ltfel acestia sunt discriminati, daca dau in judecata autorritatile au castig de cauza, prin urmare cine a semnat receptia lucrarii poate plati daune in favoareaa persoanelor cu dizabilitati, Degeaba se fac multe lucrari daca se fac doar pe jumatate la limita legii , ar fi cazul sa facem lucrari la standarde de ivilizatie, dar cat timp ei nu stiu sa respecte nici nu vor avea respect din partea noastra.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter