14.11.2017,  18:57:52 | 0 comentarii | 576 vizualizari
Vulcan / Indiscutabil, mobilizarea îi aparţine şi ZVJ-ului
de Gheorghe OLTEANU

La foarte puţină vreme de la publicarea articolului în care vorbeam despre mizeriile aflate pe malul vestic al pârâului Morii, peste drum de foarte cunoscutul, odinioară, local „Pierde Tren” din Vulcan, am auzit ceva îmbucurător. Cineva de la primărie fusese acolo, a văzut care-i treaba, aşa că, în zilele următoare, zona aceea va arăta ca-n palmă.

Dar şi mai plăcut
surprins am fost ieri dimineaţă. „Răsfoind”, la cafea, Facebook-ul am dat peste postarea proaspătă a unui prieten din lista mea. Dumnealui lăsase câteva imagini cu mizeria existentă în Parcul „Avram Iancu”, dar şi cu starea incredibil de închipuit în care a ajuns bustul „Crăişorului”. Urmarea acestei sesizări on-line s-a văzut imediat. În parc a fost pus la treabă un grup de aproximativ douăzeci de persoane care beneficiază de ajutor social de la primărie. Nu am de unde să ştiu care era modul lor de organizare, dar, din cele văzute, numai vreo şapte încărcau grămezile de frunze în autospeciala care-i însoţea, iar ceilalţi „vemegişti” se îndeletniceau cu privitul.

De circa
o săptămână, tot vulcănenii beneficiari de ajutor social lucrează la decolmatarea pâraielor. S-a început cu cele existente în partea de est a municipiului – Valea Preotesei, Valea Lupşească şi Mohora -, iar curând îi va veni rândul şi cursului de apă de pe Valea Morii. 
Primăria Vulcan are în întreţinere patruzeci de persoane beneficiare ale ajutorului social minim garantat. Ele îşi primesc banii în funcţie de numărul de ore de muncă pe care trebuie să le presteze, dar şi după numărul de copii pe care-i au în întreţinere. Aşa se explică - din surse credibile - faptul că sunt persoane din această categorie care ridică, lunar, şi până la aproape de trei mii de lei. Plus că cea mai mare parte dintre acestea beneficiază de gratuităţi la plata electricităţii, a apei potabile şi a taxei de gunoi.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter