22.11.2017,  19:02:38 | 0 comentarii | 263 vizualizari
Crucea Roşie Petroşani / Pregătiri pentru Pomul de Crăciun
de Corneliu BRAN

Odată cu apropierea lunii ce cuprinde sărbătorile de iarnă, Crucea Roşie Petroşani îşi intensifică acţiunile de suflet.

În această perioadă a anului voluntarii se ocupă cu verificarea şi actualizarea listelor cu persoanele în vârstă care au atâta nevoie de sprijinul comunităţii, persoane defavorizate cu numeroase probleme, atât sociale cât şi de sănătate. Cum pe liste sunt sute de oameni aflaţi în evidenţa Crucii Roşii Petroşani, în aceste zile se face trierea cu cazurile cele mai grave, astfel încât de sărbători fiecare dintre aceştia să poată beneficia măcar de alimentele de bază şi de ceva dulciuri şi fructe.
Din 23 noiembrie şi până pe 15-16 decembrie cei care doresc să facă donaţii de alimente de bază neperisabile, de dulciuri şi chiar de fructe neperisabile (mere în mod special, sau după data de 5 decembrie, banane mai necoapte ori portocale sau mandarine) o pot face, ducându-le la sediul de pe strada Avram Iancu, la nr. 12, în intervalul orar 9:00-17:00 (sau pot suna înainte pentru alte relaţii la numărul de telefon 0769.543478).
„Aceste cadouri pe care le pregătim în aceste zile, în jur de 100, sunt pentru Pomul de Crăciun. Dintre persoanele în vârstă cu nevoi şi probleme noi am selectat deocamdată 100, iar acestea vor primi fiecare, pe 17 decembrie, la domiciliul dumnealor, câte un pachet cu alimente de bază neperisabile: ulei, zahăr, făină albă, mălai, mazăre, orez, pastă de tomate, paste făinoase, conserve, şi să sperăm şi ceva dulciuri şi fructe. De asemenea, fiecărei persoane îi vom duce pe data de 21 decembrie şi câte o porţie de hrană caldă, servită în caserole, aduse de o firmă de specialitate unde deja am şi făcut comanda. Banii cu care achiziţionăm aceste alimente ajung cam la 100 de porţii, de aceea am selectat acest număr deşi, cu siguranţă, el putea fi mai mare. Dar dacă vor exista donaţii începând cu 23 noiembrie, vom putea creşte acest număr, că nu-i bătut în cuie, pe liste fiind mulţi mai mulţi, vă daţi seama. Aceşti bani provin din cei 2% care ne sunt viraţi de instituţii şi firme – aşteptăm în continuare asemenea donaţii şi le mulţumim celor care ne-au sprijinit pe această cale, precum şi celor care o vor face şi de-acum înainte! –, o altă parte provine dintr-un sprijin acordat de primărie şi o a treia parte din donaţii făcute de Crucea Roşie Germană”, ne-a declarat doamna Felicia Vitan.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter