23.11.2017,  19:05:36 | 0 comentarii | 371 vizualizari
Înainte de Crăciun, / Crucea Roşie din Germania - la Petroşani
de Corneliu BRAN

La 27 noiembrie, Crucea Roşie Petroşani va primi vizita unei delegaţii din partea Crucii Roşii Germane. Vizita nu este una de curtoazie, ci una specială…

Germanii vor veni al treilea an la rând la omologii lor din Petroşani cu sute de pachete de Crăciun, care vor fi oferite apoi elevilor de la câteva grădiniţe din localitate şi unui centru de copii.
De la Felicia Vitan, preşedintele Crucii Roşii Petroşani, am aflat mai multe amănunte: „Pe 27 noiembrie vom fi vizitaţi, ca şi anul trecut, de o delegaţie din partea Crucii Roşii Germane. Va veni din nou domnul director Jurgen Rentz alături de preşedintele Willman şi alţi câţiva voluntari, care vor aduce cu ei câteva sute de cadouri de Crăciun pentru copii. Ele constau în dulciuri, jucării şi haine. Din câte am înţeles, vor fi distribuite apoi de noi împreună cu dumnealor la următoarele grădiniţe: Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3, Grădiniţa nr. 5 de pe strada Independenţei şi Centrul de Copii Cuore - centru pentru resocializarea copiilor predelicvenţi şi delicvenţi proveniţi din familii dezorganizate din cadrul DGASPC Hunedoara. O altă serie de pachete vor primi tot din partea Crucii Germane şi cei de la Caritas, filiala Petroşani, care vor acoperi cadourile pentru celelalte grădiniţe. În afară de aceste pachete, delegaţia germană va vizita împreună cu noi şi o familie cu venituri modeste şi probleme sociale, cu mulţi copii, familia Vîrlan, şi pe copiii de la centrul Cuore şi două persoane în vârstă, singure şi bolnave, pe care noi le avem în evidenţă. Toţi aceştia vor primi şi cadouri. De asemenea, delegaţia germană și noi vom face o vizită şi la INSEMEX Petroşani. Am stabilit împreună cu domnul director Artur Găman că ar fi bine ca cei din delegaţie să cunoască că la Petroşani există totuşi un institut naţional de cercetări cu rezultate merituoase la nivel naţional şi internaţional, cu care noi, petroşenenii, ne mândrim”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter