01.12.2017,  16:55:52 | 0 comentarii | 419 vizualizari
Un turist a decedat într-o avalanșă, în Parâng
de Alina PIPAN

Un turist a decedat astăzi într-o avalanșă ce s-a produs în masivul Parâng, vârful Cârja. Turistul făcea parte dintr-un grup de trei persoane care s-au aventurat pe un traseu de creastă, deși salvamontiștii i-au avertizat despre pericol unei avalanșe. Doi dintre turiști au fost prinși de avalanșă, dar unul a reușit să se salveze singur. Acesta a sunat la 112 cerând ajutorul.

 

Avalanșa a  surprins doi turiști, unul dintre ei a reușit să se elibereze singur, în timp ce celălalt bărbat a fost dat dispărut. ”O echipă alcătuită din 3 salvamontiști hunedoreni și 2 jandarmi montani s-a alertat în cel mai scurt timp și  a plecat spre locul producerii avalanșei. Locul în care aceasta s-a produs se află într-o zonă periculoasă și foarte greu accesibilă”, a declarat Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

 

Echipa a ajuns la bărbatul surprins de avalanşă, dar acesta nu  mai prezenta semne vitale. 

Turistul, în vârstă de 38 de ani, a fost scos de prietenii lui din zăpada care l-a târât aproximativ un kilometru pe o vale îngustă şi abruptă. Bărbatul a fost găsit îngropat la un metru în stratul de zăpadă.

Trupul bărbatul a fost transportat cu o targă de salvamontişti şi jandarmii montani pe un traseu dificil, accidentat şi acoperit cu zăpadă, până la DN 66, de unde a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Medicină Legală.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Publicitate
Newsletter