03.12.2017,  11:49:25 | 0 comentarii | 182 vizualizari
La Mulţi Ani, Români! / La Mulţi Ani, România!
de Ziarul Vaii Jiului

În anul 1918, la data de 1 Decembrie la  Alba Iulia se împlinea un vis care de veacuri sălășuia în mintea și în sufletul moșilor și strămoșilor noștri. Un vis pentru care generații de oșteni și-au dat ultima suflare pe câmpul de luptă, îmbrâțișând glia strămoșească. Prin actul istoric săvârșit în decembrie 1918 la Alba Iulia, o nă­zuință a neamului românesc transmisă din generații în generații s-a văzut împlinită. 
„Veniţi cu miile, cu zecile de mii - se scria în apelul Consiliului naţional din Blaj. E ziua când se va hotărî asupra sorţii noastre pentru o veşnicie...”. 
Astăzi, la 99 de ani de la apelul de unitate redactat la Blaj și împlinit la Alba Iulia de Marea Adunare Naţională, cu inima plină de emoție simțim mândria de a fi români. Și cred cu tărie că pentru milioanele de români aflați în întreaga lume, 1 Decembrie este ziua în care inimile le sunt îndreptate spre ţară, spre propria identitate. De aici şi-au tras seva eroii noștri, de aici s-au hrănit cu dragoste de ţară toate generaţiile și tot de aici, vor răsări mlădiţele de mâine ale neamului nostru. 
“Dacia lui Traian şi România unită pe timp scurt de Mihai Viteazul şi-a luat fiinţă pentru toate timpurile cât va trăi neamul românesc pe pământ”, scria ziarul “Libertatea”  la acea vreme.
Cred cu tărie că  prin faptele noastre, prin ceea ce gândim şi simţim am demonstrat că suntem o națiune conştientă de propria-i valoare, de potenţialul nostru și ca atare trebuie să fim  tratați cu respect.
Actul istoric săvârșit la 1 Decembrie 1918 a demonstrat că atunci când suntem uniți, când avem aceiași năzuință suntem puternici.  
Tocmai de aceea, la finalul mesajului meu reiterez apelul Consiliului naţional din Blaj:
Veniți cu miile… cu zecile de mii!
Haideți  să sărbătorim unirea-n cuget și simțiri! 
La Mulţi Ani, Români! La Mulți Ani, România!
Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Publicitate
Newsletter