03.12.2017,  12:28:46 | 0 comentarii | 479 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La Școala Gimnazială „I.D. Sîrbu” Petrila / „Made in Valea Jiului” de ziua României
de Ziarul Vaii Jiului

Ținând cont de scopul și obiectivele proiectului european „Mănâncă responsabil”, Comitetul eco al Școlii Gimnaziale „I.D. Sîrbu” Petrila a lansat activitatea „Made in Valea Jiului” - deoarece tradiţiile româneşti constituie una dintre valorile inegalabile şi incontestabile a poporului nostru şi nu trebuie să lăsăm timpul şi evenimentele lumii moderne să ne facă să le uităm.
Într-o lume din ce în ce mai tehnologizată şi mai modernizată, vrem să reînviem gustul vieţii de demult cu obiceiuri de multă vreme lăsate în seama cuvântului „grabă” şi „uitare”. În momentul de faţă, tânăra generaţie este acaparată de noua tehnologie şi de alimentaţia de tip fast-food, alimente din alte zone ale lumii, uitând de tradiţiile neamului nostru şi de alimentaţia sănătoasă.
Prin urmare, prin acest proiect şi  prin activităţile pe care le-am propus în cadrul lui este ca elevii implicaţi să cunoască specificul nostru românesc, cunoscându-şi tradiţiile şi rădăcinile. Astfel ei vor putea răspunde mai bine provocărilor lumii în care trăiesc.
La nivelul Școlii Gimnaziale „I.D. Sîrbu”, Petrila, proiectul „Mănâncă responsabil!” a fost primit cu bucurie de elevi, părinți și cadre didactice, urmând pașii unor povești interesante, cu un personaj care a trăit pe aceste ținuturi, Petrilă Hector, care i-a provocat la căutări, soluții, precum și la stabilirea unui plan bun. Elevii și-au ales câte un rol în Comitetul-eco și au pornit la treabă. Au confecționat afișe, pliante, fluturași cu informații despre alimentația responsabilă.
Pentru că vor să mănânce responsabil, fără a consuma multă energie, aducând hrană de la mii de kilometri, elevii au inițiat campania 0 kilometri, deci alimente locale, de aici din Valea Jiului. Astfel au desfășurat activitatea, „Made in Valea Jiului”, care s-a desfășurat la Casa de cultură „Ladislau Schmidt”, miercuri, 29 noiembrie 2017, loc unde elevii alături de părinți au desfășurat un program artistic și au realizat  expoziții (standuri) cu produse specifice zonei, mai precis din cămara mamei sau a bunicii, „Made in Valea Jiului” (siropuri, compoturi, murături, dulcețuri, brânzeturi, fructe, legume, ouă, lapte, brânză, plante medicinale culese de pe dealurile din Petrila, legume, fructe proaspete și uscate etc.). Aceste produse au participat la târgul din holul Casei de Cultură, loc unde s-au aflat afișe, reclame, cu  produsele tradiționale, care au putut fi degustate și comercializate fie prin schimb de produse (troc) sau contra cost. Cum putem serba mai bine Ziua României?
Coordonator proiect,
Prof. Liliana GHEBAN 



Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.



Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter