05.12.2017,  20:59:14 | 0 comentarii | 865 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Un consilier local a spulberat vrăjeala ieftină a viceprimarului
de Gheorghe OLTEANU

La şedinţele de consiliu local, fie că vorbesc despre cele de la Vulcan sau de altundeva, poate participa oricine vrea. Aşadar, este un drept prevăzut în legea administraţiei publice locale, pe care, însă, puţini îl ştiu şi, din nefericire, şi mai puţini cetăţeni abuzează de el, ca să zic aşa. Uneori, însă, asta se întâmplă şi din comoditate.

Domnul Bela Biro
(în imagine) face parte din categoria celor care, dacă are ceva de spus, nu pregetă s-o facă. Miercuri, 29 noiembrie, nu a fost pentru prima dată când a venit, ca să participe la şedinţa lunară ordinară a consiliului local vulcănean. A intrat hotărât şi s-a aşezat lângă mine. Asta, fiindcă ne cunoaştem de zeci de ani. De copii, de la generală. El era la secţia maghiară, eu la română. A stat liniştit până la capăt şi era cât pe ce să nu fie băgat în seamă. Normal că a intervenit subsemnatul. Alo, avem pe cineva aici, venit cu probleme! 

M-aş fi aşteptat 
să aud ceva scuze. O brumă măcar. Bela Biro a început să vorbească şi, ascultându-l cu atenţie, mi-am dat seama că venise pregătit. Îşi structurase foarte bine ceea ce voia să spună. Mai întâi a transmis rugămintea sa şi a altor locuitori ca zăpada îndepărtată de pe partea carosabilă a drumului – e, în mod deosebit, cazul bulevardului – să nu mai fie aruncată pe trotuare. După care a ajuns în piaţă agroalimentară. Cu vorba, desigur. Piaţă care, din punctul lui de vedere, este de toată jena. Cu produse agricole expuse pe trotuare şi cu maşini parcate care pe unde. „Văd că asta nu interesează pe nimeni”, a concluzionat el cu amărăciune.

Răspunsul i l-a dat
viceprimarul Cristian Merişanu, în cel mai propagandistic stil posibil. Acela cu „vă mulţumim pentru problemele sesizate şi vă asigurăm că le vom avea în vedere, pentru a fi soluţionate”. Sunt cuvinte care, uitaţi-vă şi la alţii, sunt folosite de către politruci atunci când vor să scape de cineva. Numai că, spre cinstea lui, a intervenit pe loc un consilier local care a demascat vrăjeala ieftină a vicelui. Liberalul Dănuţ Anghel a amintit că situaţia pieţei agroalimentare a fost pusă în discuţie şi anul trecut. De către el şi independentul Florin Govor. Cu exact aceleaşi probleme amintite de către domnul Bela Biro. „Deşi s-a discutat asta, nu s-a luat nicio măsură, iar piaţa este şi acum sub orice critică”, a spus Dănuţ Anghel. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter