06.12.2017,  19:07:33 | 3 comentarii | 718 vizualizari GALERIE:     FOTO    
O abţinere de la vot: „Ar fi fost mai bun un preţ unitar”
de Gheorghe OLTEANU

A căzut prima zăpadă, a venit şi a doua, semn că iarna e pe treaba ei. Mai înainte ca Vulcanul să fie îngropat în troiene, consilierii locali au făcut o lucrare deşteaptă. Au aprobat tarifele de desză­pezire manuală a aleilor şi trotuarelor, ope­ra­ţiune prestată de către SC Pregoterm SA în sezonul rece 2017-2018.

Nu e pentru
prima dată când este votat şi aprobat un asemenea proiect de hotărâre. An de an, societatea de salubrizare vulcăneană vine şi-i pune primarului în faţă sumele de bani pe care le pretinde pentru îndepărtarea zăpezii de pe căile de acces pietonale şi de pe alei. La rândul său, Ile a întocmit şi a semnat un proiect de hotărâre care a ajuns în faţa consilierilor locali. Preţurile solicitate sunt prezentate în articolul 1 al documentului devenit deja hotărâre de consiliu local. Ele diferă de grosimea stratului de zăpadă afânată. Unul e pentru metrul pătrat de teren cu grosimea zăpezii de până la 15 cm, altul pentru cel cu grosimea cuprinsă între 16-25 de centimetri şi ceva mai mare pentru stratul de zăpadă de peste 26 de centimetri. La fel este şi în cazul în care se curăţă manual zăpada îmbibată cu apă.

Singurul consilier local
care a fost curios să ştie mai multe referitor la problema asta a fost pesedistul Nelucu Lung. El a privit contabiliceşte preţurile şi amănuntele astea cu grosimea stratului şi modul în care se prezintă zăpada, afânată sau îmbibată cu apă. Aşadar, a întrebat, în mod profesional, dacă preţurile conţin şi TVA-ul aferent. I s-a răspuns că nu. Omul a mulţumit, dar la votarea proiectului de hotărâre s-a abţinut. A fost singura abţinere, celelalte voturi fiind „pentru”. Aşa că, la sfârşitul şedinţei, am fost curios să aflu de ce s-a abţinut de la vot. Explicaţia dumnealui a fost simplă. Din ceea ce consilierii locali au primit pe tabletă au lipsit anexele proiectului de hotărâre. „Sunt sigur că la proiectul de la primărie ele există, dar noi nu le-am primit!”. Apoi, ca economist, domnul Nelucu Lung ar fi fost curios să afle modul de calcul al preţurilor. Şi, nu în ultimul rând, dumnealui este de părere că mai bun ar fi fost un preţ unitar.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (3 )

#1 cristi06.12.2017,  20:49:06
Dar cum se stabileste daca zapada a avut 15 sau 16 cm?
#2 Gabi07.12.2017,  05:00:40
Dar cand cei de la Pregoterm stau in scarile blocurilor cine plateste???
#3 Elena 07.12.2017,  14:52:31
Dar DE CE sa fie platiti , cei de la Pregoterm ? Mai bine , sa se curete , zapada , cu cei 10 000 de vulcaneni , scutiti , de plata gunoiului .Macar cu atat sa contribuie si ei , daca , tot , zice , ile ca " sant saraci si nu au bani " . Ce bine , ca toti ceilalti 10 000 , [ daca mai sant 10 000 ] de platitori , " au bani " ! Mai ales acum , dupa ce i-au votat pe rosii astia , care le-au " marit " salariile si pensiile cu cate 50 % si 25 % ....


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter