06.12.2017,  19:12:02 | 3 comentarii | 591 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Din decembrie a.c., / Staicului şi Sălătrucul – în matca lor
de Corneliu BRAN

Una dintre cele mai moderne lucrări de sistematizare concomitentă a mai multor cursuri de apă dintr-o localitate din România s-a finalizat în decembrie a.c. la Petroşani. Investiţia a fost de aproximativ 80 de miliarde lei. Este vorba de construirea şi amenajarea digurilor de protecţie pe toată lungimea malurilor de pe pârâul Staicului, dar şi de construirea de diguri de protecţie şi amenajare de albii pe pârâul Sălătruc şi pe un segment de câteva sute de metri al Jiului de Est (în zona staţiilor de benzină din Cartierul Aeroport). 

12-14 decembrie. Recepţia
Inginerul Sorin Corici, şeful SHI Petroşani din cadrul Apelor Jiu-Craiova, ne-a declarat: „Recepţia pentru terminarea lucrărilor va avea loc în perioada 12-14 decembrie, iar după doi ani de-atunci încolo de garanţie, va avea loc şi recepţia finală. Aşa cum s-a prevăzut în contract şi s-a şi promis de altfel, lucrările s-au încheiat cu bine la începutul lunii decembrie, constructorii ţinându-se de cuvânt, fapt pentru care le mulţumim public. În afară de pârâul Staicului, sunt gata şi lucrările pe Sălătruc şi pe Jiul de Est. La pârâul Staicului au fost cele mai grele lucrări, deoarece au fost întâlnite obstacole diverse (conductă de termoficare, câteva garaje, stâlpi electrici şi aşa mai departe), plus condiţii grele de lucru cu zone destul de înalte pe anumite porţiuni şi condiţii de surpare a malurilor. Toate au fost însă trecute, mulţumim şi celor de la termoficare că ne-au ajutat cu acea conductă şi s-a putut lucra apoi bine, precum şi celor din primărie care ne-au dat tot sprijinul şi proprietarilor acelor garaje, care au înţeles până la urmă că lucrarea nu poate continua cu construcţii de acest gen exact lângă apă”. 

Mesaj către cetăţeni
Tot Sorin Corici a transmis cetăţenilor din zonă să păstreze pârâul Staicului şi Sălătrucul aşa cum arată ele azi: „Pe pârâul Staicului nu vor mai fi probleme de-acum înainte, oricât ar ploua. E o lucrare serioasă şi care a fost executată foarte bine. Dar riscurile sunt altele dacă oamenii din zonă nu vor înţelege să nu mai arunce mizerii de tot felul, crengi uscate şi tot felul. Îi rugăm frumos pe cetăţenii cu gospodării şi pe cei de la blocuri să nu mai arunce pe albie şi în apă în primul rând gunoaie menajere şi cârpe sau alte lucruri, deoarece ar fi păcat de toată această muncă depusă şi de banii investiţi, o situaţie nedorită care ar crea alte şi alte probleme pe care noi şi nimeni din Petroşani nu ni le dorim. Mulţumim de înţelegere!”.

Podul de la DN 66 - redimensionat
De la unul dintre reprezentanţii constructorilor, care ne-a spus că asta e şi părerea proiectantului, am aflat că „podul de la drumul naţional (DN 66) de la pârâul Staicului ar trebui redimensionat cât mai urgent, astfel încât la o mare viitură să tranziteze un debit de apă suficient de mare, și să nu se mai ajungă la inundaţii în zona şoselei. Va fi o lucrare pe care probabil cei din primărie şi cei de la drumurile naţionale vor trebui să o aibă în vedere în 2018”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (3 )

#1 cristi06.12.2017,  21:18:05
,,au fost lucrari grele,obstacole,conditii grele de lucru".Doamne,pe ce lume traim?Cu peste 100 de ani in urma,altii au construit ,de exemplu,canalele Panama si Suez!Dar astea au fost floare la ureche comparativ cu ,,lucrarile grele"din Petrosani!Vai si amar!
#2 petrosenean07.12.2017,  09:23:50
Bai, Cristi, pana la Panama si Suez te inundai an de an in Aeroport. Astia de la Apele Romane au facut intr-un an o investitie de 80 de miliarde ce nu s-a facut de 100 de ani incoace, nici macar comunistii n-au investit. Spune-ne insa ce faci tu pentru comunitate, pentru cei de langa tine... ca toti numai sa dati din clanta sunteti buni... si cand se face ceva util gasiti sa tot comentati... Multi filozofi de carton mai are tarisoara asta!
#3 ildiko16.05.2018,  15:57:29
dl petrosanean zi zau atat il ii ti parte lui corici dar nu stii cat de urat se poarta cu oamenii si ce invarteli face


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter