06.12.2017,  19:12:58 | 0 comentarii | 284 vizualizari
ISU / Instruire cu cabanierii 
de Alina PIPAN

Câteva zeci de cabanieri și proprietari de pensiuni și case de vacanță din stațiunile montane Straja și Râușor au participat la dezbateri organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

La dezbateri au fost invitați și reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai Inspectoratului de Poliție Hunedoara și ai Serviciului Salvamont Hunedoara. 
Unii cabanieri din Straja au făcut eforturi materiale importante pentru a aduce cabanele la standardele ISU actuale, și înainte de asta au încasat și amenzi la fiecare control ISU. 
Temele abordate au atins subiecte de interes pentru cabanierii din stațiuni, cum ar fi cadrul legislativ privind avizarea-autorizarea unităților de primire a turiștilor dar și problemele și neajunsurile, din punct de vedere al securității la incendiu, ce pot apărea pe timpul exploatării instalațiilor de încălzire sau aparatelor electrice.
Pompierii au făcut recomandări și cu privire la utilizarea, în siguranță, a artificiilor și lampioanelor. Cu această ocazie s-a dezbătut și situația căilor de acces a căror capacitate este diminuată de autoturismele parcate, dar și a surselor de apă ce pot fi disponibile pentru acțiunile de stingere.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Publicitate
Newsletter