07.12.2017,  18:49:49 | 0 comentarii | 442 vizualizari
CAR-CFR Petroşani organizează la teatru: „Fii mai bun de... Moş Crăciun!”
de Corneliu BRAN

Pentru a treia oară consecutiv conducerea Asociaţiei „Casa de Ajutor Reciproc CFR” Petroşani derulează cu doar câteva zile înainte de marea sărbătoare a Naşterii Domnului Iisus Hristos un set de acţiuni în cadrul proiectului educativ, socio-cultural, sub titulatura „Fii mai bun de... Moş Crăciun!”.

Şi de data aceasta partener de proiect este Muzeul CFR Bucureşti din cadrul CENAFER, iar ZVJ este unul dintre partenerii media.
„Sub auspiciile unei idei exprimate de către marele nostru istoric Nicolae Iorga, care ne spune Cunoscând istoria, eroii, tradiţia, ne facem mai sociabili, mai altruişti, mai iubitori de om şi de viaţă şi având în vedere rolul social pe care îl are Casa de Ajutor Reciproc CFR pentru membrii săi - ţinând cont că este o instituţie financiară nebancară, care a realizat şi alte evenimente specifice necesare membrilor săi pe acest segment al activităţii cât şi pentru promovarea ofertei şi activităţii principale -, ne-am propus şi în acest an realizarea unui proiect cu legătură directă cu mult aşteptata sărbătoare de Crăciun. Înainte de sărbătorirea Crăciunului mult aşteptat de toţi creştinii, CAR-CFR Petroşani încearcă derularea acţiunilor din acest proiect cultural-educativ-social, prin mai multe activităţi specifice care vor defini cât mai bine rolul social al asociaţiei noastre. Primele două ediţii din anul 2015 și 2016 au avut un succes remarcabil în rândul membrilor şi asta ne-a dat curaj ca să încercăm să oferim mai mult anul acesta. Dacă vă mai aduceţi aminte, prima ediție de acum trei ani a fost desfăşurată la sediul social al organizaţiei noastre din Petroşani, care a fost neîncăpător pentru desfăşurarea activităţilor proiectului de-atunci, acţiunile având foarte multă lume prezentă. A doua ediție a avut loc la Teatrul Dramatic I.D.Sîrbu, care are un spaţiu mai generos pentru desfăşurarea unor astfel de evenimente, și a avut un succes remarcabil. 
În acest an încercăm reeditarea proiectului de anul trecut în același loc, Teatrul Dramatic I.D.Sîrbu, fapt pentru care doresc să-i mulţumesc prin intermediul partenerului nostru media, Ziarul Văii Jiului, domnului director Cosmin Rădescu pentru sprijin. În cadrul acţiunilor vor exista mai multe evenimente: va avea loc un nou spectacol de colinde și împreună cu partenerul de proiect, Muzeul CFR Bucureşti, încercăm pe parcursul a mai multor zile să realizăm la teatru un mediu cât mai atractiv pentru tineri, copii şi membrii CAR-ului nostru. În afară de spectacolul propriu-zis dorim să organizăm şi câteva expoziţii, precum şi să montăm o serie de exponate funcţionale, mă gândesc aici la atât de iubitele trenuleţe de către copii. 
Totodată, înainte de Ajunul Crăciunului cu câteva zile, la toate sediile agențiilor noastre din Petroșani, Vulcan, Lupeni, Târgu Jiu, Timișoara, Oravița și Orșova se va primi cu colindul câte un grup de copii”, a declarat joi, 7 decembrie, pentru ZVJ, preşedintele CAR-CFR Petroşani, Dionisie-Daniel Ardelean.
În foaierul teatrului din Petroşani vor fi montate în perioada 15-17 decembrie machete şi diorame feroviare ale Muzeului CFR din cadrul CENAFER sau ale asociaţiilor voluntare. Vor exista inclusiv trenuleţe funcţionale, spre deliciul copiilor de toate vârstele, dar şi al multor adulţi, toate acestea putând fi admirate gratuit. Tot atunci şi tot în foaierul teatrului, în centrul atenţiei va exista şi o expoziţie de fotografii vechi cu trenuri, clădiri şi lucrări de artă din timpul Primului Război Mondial, puse la dispoziţie de către cei de la Muzeul CFR din cadrul CENAFER, la Petroşani sosind în acea perioadă mai mulţi reprezentanţi din cadrul CENAFER, inclusiv directorul muzeului, domnul Mircea Dorobanţu.
Spectacolul de colinde de care ne vorbea preşedintele Dionisie-Daniel Ardelean, totodată şi managerul de proiect, se va intitula: „Datini  şi tradiţii din trecut… în viitor, de la seniori… la juniori în (C)asa (F)amiliei (R)eunite”. Acesta va avea loc în data de 17 decembrie în sala de spectacole a teatrului. Colindele şi tot spectacolul va fi asigurat de către copii şi tineri ai căror părinţi sunt membri ai CAR-CFR Petroşani, precum şi de membrii acestui CAR. Încă nu există o listă definitivă şi de la ce şcoli din Petroşani vor participa copii, de aceea nu prezentăm acum această informaţie. La finalul spectacolului, atât juniorii, cât şi seniorii vor primi cadouri-surpriză. Alte informaţii mai exacte vă vom oferi la începutul săptămânii viitoare, când va fi definitivat şi afişul manifestărilor”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter