07.12.2017,  18:54:09 | 0 comentarii | 748 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Să fi fost vorba despre o greşeală cu… dedicaţie?
de Gheorghe OLTEANU

E o vorbă. Greşeala recunoscută e pe jumătate iertată. Sunt, însă, cazuri în care, când greşeşti, nu eşti iertat deloc. Proiectele de hotărâre ale consiliilor locale – fiindcă la acest aspect mă refer – trebuie întocmite fără cusur. După ce sunt votate şi aprobate, ele ajung la prefectură, unde juriştii le iau la puricat. Dar nu e numai asta. Au fost situaţii în care chiar unii consilieri locali au atacat, în contencios administrativ, hotărâri pe care ei le considerau ca având hibe din punct de vedere al legalităţii.

E ruşinos - 
iar cei care întocmesc proiecte de hotărâre trebuie s-o recunoască - atunci când prefectura îţi dă la întors o hotărâre de consiliu local abia votată. Exemplul de faţă este unul recent, petrecut în şedinţa ordinară a Consiliului Local Vulcan din luna noiembrie. „Proiectul de hotărâre nr.114/2017, privind aprobarea închirierii prin licitaţie publică a unui grup de obiective din Pasul Vulcan (corect: Vâlcan - n.a.), în vederea desfăşurării unor activităţi comerciale cu produse alimentare şi alimentaţie publică şi activităţi comerciale specifice sporturilor montane” este, de fapt, o intervenţie chirurgicală pe o hotărâre de consiliu local aprobată cu o lună în urmă. 

Ce anume a fost nevoie
să fie extirpat din textul hotărârii aflăm la articolul 1 al proiectului de hotărâre de modificare. Citez: „Art.1 Se aprobă modificarea HCL nr.102/2017, privind aprobarea închirierii prin licitaţie publică a unui grup de obiective în <>, în vederea desfăşurării unor activităţi comerciale cu produse alimentare şi alimentaţie publică şi activităţi comerciale specifice sporturilor montane – conform anexei, în sensul că din Anexa nr. 4 – Caiet de sarcini – se va elimina următoarea prevedere: <>, spaţiu <> şi <> şi << instalaţie teleschi>> aferentă, neatribuit în urma licitaţiei publice, se poate închiria pe baza unei cereri adresate Primăriei municipiului Vulcan”. „A fost o greşeală”, s-a scuzat viceprimarul Cristian Merişanu, iar niciun consilier local nu a solicitat detalii. Deşi s-ar fi impus asta. 

Nu ştiu dacă
greşeala a fost observată de vreunul dintre funcţionarii care au lucrat la proiectul devenit, după votul aleşilor locali vulcăneni, Hotărârea nr.102/2017. Dar bate gândul că, mai mult ca sigur, juriştii Prefecturii judeţului Hunedoara au fost cei care au indicat porţiunea de text care trebuie extirpată. Şi, ca atare, au trimis hotărârea cu pricina înapoi la Vulcan. Acum, după ce am zis ce am avut de zi, închei cu o întrebare pe care este posibil să şi-o fi pus mulţi dintre cei care au ajuns la sfârşitul acestui articol. Să fie fost vorba de vreo „dedicaţie” în forma iniţială a Anexei nr. 4 a Caietului de sarcini?Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter