07.12.2017,  19:00:52 | 0 comentarii | 409 vizualizari
Termocentrala Paroșeni / Lucrări de sfârșit și început de an
de Alina PIPAN

La Paroșeni au fost realizate în acest an investiții numeroase și vor continua și anul ce urmează.

Anul acesta a fost implementat proiectul de mediu ce constă în montarea unei instalații de desulfurare a gazelor arse şi a unui sistem pentru colectarea, transportul și depozitarea cenuşii și zgurii. Investițiile au ca scop reducerea emisiile de SO2 și gradului de poluare generat de gestiunea curentă a cenușii și deșeurilor de ardere. Anul viitor vor demara și lucrări de reparare la clădire turn realizată pentru separatori electromagnetici – banda 2AB. Clădirea turn are nevoie de lucrări pentru reabilitarea arhitecturii și a acoperișului, o investiție pentru care se vor cheltui 97.000 lei. 
Pentru instalaţia de separare a metalelor de pe benzile transportoare de cărbune 2 A, B din cadrul S.E. Paroşeni, în 1988 a fost proiectată şi ridicată o construcţie din cadre metalice şi planşee cu grinzi metalice şi planşee din beton armat monolit, cu înălţimea de cca. 13,00 m, construcţie ce înglobează estacada care susţine benzile 2 A,B.
În clădirea turnului separatori electromagnetici sunt montate inclusiv circuitele electrice primare şi secundare de 380 V şi 220 V şi panourile de comandă şi de automatizare aferente separatorilor de metale.
În decursul anilor acoperişul, structurile metalice şi feţele laterale ale clădirii s-au degradat prezentând uzură avansată, necesitând înlocuire. Lucrările se vor realiza pe parcursul a două luni. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter