07.12.2017,  19:04:19 | 0 comentarii | 569 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La Universitatea din Petroşani, / Studenţii şi profesorii faţă-n faţă cu „cyber security” 
de Corneliu BRAN

Universitatea din Petroşani, prin Şcoala Doctorală şi Centrul de Legătură cu Mediul de Afaceri, a organizat joi, 7 decembrie, o prezentare a Programului „Combatere Criptolocker Demo Practic cu un Firewall”, realizată de către reprezentanţi ai firmei Sonicwall.

Amfiteatrul 3 din corpul principal al Universităţii din Petroşani s-a umplut de studenţi şi de cadre universitare. La 11:30 acţiunea a început. Un reprezentant al firmei Sonicwall a prezentat,  verbal şi prin imagini, toate informaţiile necesare legate de protecţia datelor informatice, cum trebuie realizată securitatea cibernetică a calculatorului şi ce posibilităţi există pe piaţă, plus alte şi alte informaţii interesante legate de calculatoare şi informatică. La final, studenţii interesaţi să afle mai multe din acest domeniu au pus întrebări.
Prof.univ.dr.ing. Monica Leba, directorul Şcolii Doctorale a Universităţii din Petroşani, a declarat pentru ZVJ: „Organizăm acest eveniment împreună cu Centrul de legătură cu mediul de afaceri din cadrul universităţii noastre. Mă bucur că este pentru prima dată când avem o firmă care se ocupă de cyber security şi care vine şi ne prezintă produsele şi soluţiile software. Consider că este un lucru bun şi pentru studenţii doctoranzi şi pentru studenţii de la master ca să fie familiarizaţi cu ceea ce înseamnă securitatea pe internet, mai ales în contextul în care conectarea la internet al tuturor lucrurilor nu mai este deja numai o cercetare, ci şi o realitate. Dacă lucrăm la computere şi nu ţinem seama şi de securizarea datelor şi a sistemelor din punct de vedere hardware şi software, atunci s-ar putea să avem o problemă mare. Tocmai de aceea am organizat azi în această sală prezentarea şi cred că studenţii noştri vor fi interesaţi de aceste lucruri. Firma Sonicwall ne va face o prezentare, iar studenţii pot apoi să pună întrebări şi să-şi manifeste interesul faţă de informaţiile primite, toate acestea chiar în ideea de a dezvolta un parteneriat pentru instruirea viitoare a studenţilor noştri în acest domeniu. Repet, sunt lucruri care la ora actuală trebuie să intereseze pe toată lumea şi pe care încă nu le avem bine puse la punct la specializarea Calculatoare, ceea ce ne face să ne dorim să ne dezvoltăm şi spre aşa ceva. Pe viitor ne dorim să avem cât mai multe acţiuni din acestea, pe diferite domenii, care să acopere toate specializările universităţii noastre, precum şi nevoia de cunoaştere şi aprofundare de noi informaţii pe diferite domenii a studenţilor noştri”.
Reprezentantul firmei Sonicwall a atins pe parcursul prezentării mai multe puncte interesante. Cele mai multe date au fost de mare interes, inclusiv o multitudine de date statistice legate de securitatea cibernetică şi atacurile cibernetice care devin din ce în ce mai multe, odată cu dezvoltarea tehnologiei şi ramurii IT. Dintre toate acestea am selectat o idee şi o întâmplare reală din viaţa programatorilor pe calculatoare (din care mulţi pot trage concluzii absolut interesante), prezentată tinerilor şi profesorilor la un moment dat.
„(...) Anul trecut am avut o scădere a viruşilor pentru ATM-uri. De ce? Pentru că am avut foarte multe pierderi de bani în anii trecuţi. Şi atunci băncile şi magazinele care au acest gen de plată s-au învăţat minte şi s-au securizat (...). Apropo de asta, îmi povestea un prieten de-al meu de la o companie de securitate că a fost invitat odată la un interviu, tipul fiind un foarte bun programator. La interviu erau 150.000 de dolari cash pe masă, nu exagerez, şi afară un Porsche 911 Canberra, roşu, nou-nouţ. Şi i s-a spus la un moment dat: Vezi virusul acesta? Da, a răspuns omul. Mi-l faci mai bun şi îţi dau banii ăştia şi maşina de-afară! Cum să spui nu? Numai că, după aceea, după ce a făcut un virus mai bun, tipul a încercat să se angajeze la o companie de securitate. Dar nimeni nu l-a mai angajat şi n-o să-l mai angajeze vreodată! În momentul în care ai călcat strâmb, nu mai poţi să ajungi vreodată într-o firmă mare (...)”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter