12.12.2017,  19:17:44 | 0 comentarii | 211 vizualizari
La Petroșani / Scade numărul persoanelor infectate cu HIV
de Alina PIPAN

Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA se marchează la 1 decembrie începând din 1988, ca oportunitate a oamenilor de pretutindeni să se unească în lupta împotriva maladiei, să fie solidari cu cei care trăiesc cu boala şi să-i comemoreze pe cei care au decedat în urma acesteia. 

În județul Hunedoara numărul cazurilor luate în evidență de HIV/SIDA rămâne liniar, fără fluctuații majore. În 2013 erau înregistrate 265 de persoane cu HIV/SIDA, iar în anul 2017 erau înregistrate 258 de persoane. La Petroșani numărul persoanelor bolnave a scăzut din 2013 până anul acesta de la 205 la 182.
La Deva numărul persoanelor luate în evidență cu această afecțiune a ajuns de la 45 la 50, iar la Hunedoara de la 15 persoane în 2013 anul acesta au fost înregistrate 26 de persoane cu această afecțiune. Obiectivele campaniei sunt: creşterea numărului de persoane informate şi educate în legătură cu HIV/SIDA; creşterea numărului de persoane, în special din grupele de risc, care solicită efectuarea unui test de depistare a infectării cu HIV, creşterea numărului de persoane care adoptă un comportament sănătos în relaţie cu HIV/SIDA, reducerea numărului de persoane discriminate și stigmatizate datorită HIV/SIDA. Cu acest prilej se va organiza în data de 13 decembrie, ora 11:00, o acțiune dedicată Zilei Mondiale de Luptă Împotriva HIV/SIDA la Școala Gimnazială nr. 6 „Carmen Sylva” Petroșani în parteneriat cu Primăria Petroșani – Direcția de Asistență Socială.  În data de 15 decembrie, se va organiza o acțiune dedicată Zilei Mondiale de Luptă Împotriva HIV/SIDA la Școala Gimnazială Teliucul Inferior


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Publicitate
Newsletter