14.12.2017,  19:08:14 | 0 comentarii | 406 vizualizari
În sfârșit, primarul Buhăescu / A semnat pentru reabilitarea Grădiniţei Nr. 1
de Alina PIPAN

A durat un an și aproape două luni de la momentul în care Ministerul Dezvoltării anunța cu fală distribuirea banilor de investiții în țară și până când primarul Dănuț Buhăescu a reușit semnarea unui contract de finanțare. 

A durat așa mult, nu pentru că nu ar fi dat primarul zor cu documentația. Și atunci, la împărțirea banilor de inves­tiții, ca și acum la modificarea legilor justiției, alocarea banilor de investiții s-a făcut cu respingerea oricărui amendament din partea opoziției. Împărțeala a fost absolut inegală, iar lucrul acesta s-a văzut cu vârf și îndesat în județ, unde Hunedoara a primit bani cam cât au primit toate orașele din Valea Jiului. În plus, semnarea contractelor de finanțare se face tot preferențial. Uricaniul trage tare să semneze un contract din cele 6 acceptate, în timp ce Hunedoara a reușit din cele 35 de proiecte de finanțare să semneze 30 de contracte.
Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, se vede și în fotografie, este mulțumit de această realizare, dar parcă nu are entuziasmul de care-l știm toți capabil, pentru că, dacă era după dumnealui, lucrările ar fi trebuit să fie deja gata. Acesta a fost prezent la Ministerul Dezvoltări miercuri, 13 decembrie, unde a semnat contractul de finanțare pentru Reabilitarea și modernizarea Grădiniței nr. 1 (din orașul vechi). 
Uricaniul a mai primit atunci alocări pentru drumurile vicinale, 13.818.830 lei. A fost acceptată la finanțare și construirea unei grădinițe cu 4 săli pentru care va primi 1.897.498 lei pe lângă reabilitarea Grădiniței Nr. 1 Uricani, proiect evaluat la 1.795.138 lei. 5.049.545 lei vor fi alocați pentru asfaltarea străzilor și aleilor pietonale, și o sumă asemănătoare, 5.034.000 lei, este destinată reabilitării de poduri și punți pietonale. Administrația locală are în plan modernizarea sistemului de iluminat public stradal, în care vor fi investiți 1.800.000 lei. Cea mai mare parte a acestor bani încă nu a ajuns la Uricani, inclusiv semnarea contractelor de finanțare se face mai greu pentru unele administrații decât pentru altele.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter