19.12.2017,  19:18:31 | 0 comentarii | 1151 vizualizari
Investiția ASVJ de la Taia / În evidenţa patrimoniului public judeţean 
de Alina PIPAN

Una dintre atribuțiile esențiale ale ope­ratorului regional de apă SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroșani este aceea de implementare a programelor de investiții cofinanțate de Comisia Europeană prin programele operaționale sectoriale de mediu fiind finalizat proiectul de reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată, finanțat prin POS–Mediu 2007-2013, în valoare de 40 milioane de euro.

Se află în pregătire aplicația de finanțare pentru Proiectul „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara (Valea Jiului)”-  finanțat prin POIM 2014–2020.
Astfel, în urma finalizării unei investiții finanțate din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene prin POS Mediu, a fost realizat Proiectul „Reabili­tarea conductei OL 600 mm de încărcare din sursa Taia a rezervoarelor 2x2000 mc Dărănești”, în valoare de 1.290.036,50 lei (fără TVA), respectiv 1.597.987,65 lei (cu TVA).
Investiția publică reprezintă construcția unei conducte cu lungime de 951 m.l. precum și a căminelor de vane aferente și a subtraversărilor conductei de la sursa de apă Taia - Petrila la rezer­voarele de acumulare a apei Dărănești.
Potrivit Ordinul Minis­trului Fondurilor Europene nr. 285/2016, infrastructura de apă şi canalizare finanțate din fonduri publice și din fonduri europene nerambursabile face parte din domeniul public al autorităţilor locale. Programul lucrărilor de investiţii, sarcinile şi responsabilităţile consiliilor locale şi ale operatorilor sau operatorilor regionali ai serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare, condiţiile de restituire sau repartiţie a bunurilor rezultate au fost stabilite prin contractul de delegare a gestiunii serviciilor  încheiat între ADI, în numele consiliilor locale şi operatorul regional al serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare.
Transferul investiţiilor din fonduri publice de la operator către UAT se realizează pe bază de proces-verbal de predare-primire, ce se întocmește potrivit Ordinului Ministrului Fondurilor Europene nr. 285/2016.
Astfel, a fost întocmit Protocolul de predare-primire a investiției însușit în Consiliul Județean Hunedoara. Bunurile aferente investiției prevăzute se înregistrează în evidența patrimoniului public al județului.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter