07.01.2018,  12:21:52 | 0 comentarii | 577 vizualizari
Vulcan / Sute de bombe şi bombiţe pe lângă focul autorizat de artificii
de Gheorghe OLTEANU

Manifestarea culturală „Revelion 2018 în stradă” - sau „Revelionul Tineretului”, cum îi zice de curând - desfăşurată pe porţiunea dinspre primărie a Bulevardului Mihai Viteazul, nu a fost cu nimic diferită faţă de ceea ce s-a văzut, în trecut, tot în noaptea care face trecerea dintre ani.

Nu a fost frig,
dar a dat o ploaie măruntă. Dacă la Petroşani, cum am auzit, a fost o ceaţă deasă, ceea ce a deranjat vizionarea spectacolului focurilor de artificii, la Vulcan nu s-a pus problema asta. În timp ce mai toţi spectatorii strânşi pe bulevard erau cu ochii pe bolta cerească şi urmăreau splendoarea de culori, câţiva pirotehnişti amatori aveau grijă să le planteze, discret, în spate, bombe şi bombiţe, Aşa se explică de ce, pe lângă strigătele de exaltare, se mai auzeau „auleu!” şi „vai de mine!”, dar şi altele ameninţătoare de genul „care p***a mă-tii dai cu petarde?”.

Undeva în apropierea
cinematografului câţiva ţigănuşi agresivi se luaseră de nişte băieţi care, posibil, fuseseră cu uratul până la ora aceea. Era clar că cei dintâi ar fi vrut să confişte banii adunaţi de urători. Agresivitatea agresorilor a mers până acolo, încât unul dintre ei i-a cerut cuţitul unuia de-al lui. Groaznic. Şi asta, aşa cum mi-a relatat doamna care a văzut cu ochii ei scena, fără ca vreun organ de ordine să intervină. După miezul nopţii gălăgia făcută de petarde şi de sticlele de şampanie sparte pe carosabil ajunsese atât de mare, încât solistul de muzică populară de pe scenă de abia se mai auzea. Ca să nu mai spun de mirosul de praf de puşcă. Nu zic nimic despre discursul primarului, fiindcă nu am fost de faţă când a fost rostit. Cineva care era la Restaurantul Dincă, la „Revelionul Vulcănenilor”, alţii decât cei din stradă, m-a asigurat că nu am pierdut nimic. Asta, deoarece – m-a asigurat omul - în mod sigur, eram la curent cu laudele dumnealui expuse în public.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter