07.01.2018,  12:25:09 | 0 comentarii | 556 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Lupeni / Incendiu în seara Bobotezii
de Gheorghe OLTEANU

Incendiul a izbucnit violent în jurul orei 18:30 a zilei de sâmbătă, 6 ianuarie, La început, trecătorii, dar şi locatarii blocurilor turn de peste drum au auzit ceva care aducea a zgomotului produs de pocnitorile unor petarde. „O fi ceva de sfântul Ion”, şi-au zis ei. Doar după ce focul a ieşit şi a cuprins acoperişul clădirii, oamenii şi-au dat seama că e vorba de ceva grav.

La foarte scurt timp,
în faţa imobilului situat pe Bulevardul Păcii din Lupeni a sosit o autospecială SMURD de stingere, urmată de două maşini ale pompierilor Gărzii de Intervenţie, al cărei sediu se află în apropiere. Incendiul a fost semnalat la casa cu etaj pe care e imposibil să nu o remarci dacă treci pe acolo, fiindcă, în partea de sus, are agăţată o caroserie de autoturism. Explicaţia e simplă: la aceasta adresă funcţionează un service auto.

Primele imagini,
de la faţa locului, dintre care pe două le-am postat imediat pe pagina mea de Facebook, mi-au fost trimise de domnişoara Aida Oltean, elevă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani. Tot ea, devenită, iată, corespondentă a ZVJ, mi-a relatat şi cele dintâi amănunte despre ceea ce se petrecea acolo. Tot la nenorocirea asta s-a referit, ulterior, în aceeaşi reţea de socializare, şi primarul Lucian Resmeriţă. „Împreună cu echipele de pompieri și SMURD de la Petroșani și Lupeni din cadrul ISU Hunedoara, Poliția Națională și Poliția Locală a municipiului Lupeni, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Lupeni, acţionăm pentru stingerea incendiului care a izbucnit în apropierea Spitalului Municipal Lupeni”, a notat domnia sa. 

Pompierii au avut o misiune grea.
Timp de aproape două ore au acţionat la locul intervenţiei, grija lor fiind aceea ca focul să nu se extindă la imobilele învecinate. Chiar de la început s-a aflat că incendiul izbucnise, iniţial, într-unul din garajele aflate în spatele curţii. Unde se mai aflau câteva anexe ale locuinţei. Cel care a sunat la numărul de urgenţă „112’ a fost însuşi proprietarul casei, domnul Ion Bobocel, care, îngrozit, a fugit din casă. Lichidarea incendiului a fost anevoioasă, fiindcă, după ce era stins, focul izbucnea din nou. La sfârşit, pompierii au încercat să afle ce anume a declanşat focul. După ce autospecialele pompierilor s-au retras, cea a SMURD-ului a mai rămas o bună bucată de timp. A fost o minune că a ars numai acoperişul, iar restul a scăpat, mi-a spus cineva care a asistat la toată întâmplarea. La cât foc şi fum au fost în seara aceea, ai fi zis că totul este scrum! Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter