09.01.2018,  11:40:35 | 0 comentarii | 353 vizualizari
Astăzi CL Petroșani rectifică situația celor 6 funcționari care ar fi rămas cu salarii mai mici începând cu această lună
de Alina PIPAN

Astăzi consilierii locali din Petroșani se întâlnesc în ședință de îndată. Pe ordinea de zi sunt doar două proiecte de hotărâre.

Unul dintre ele completează prevederile hotărârii de consiliu care stabilește salariile de bază pentru funcţionarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Primarului pentru anul 2018, pentru că sunt funcționari care, după aplicarea noilor norme de impozitare, ar fi obținut un salariu mai mic.

H.C.L. nr. 327/2017 va fi completat cu un articol care sa rezolve aceasta situație:  "în anul 2018 salariile de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Petroşani şi a serviciilor publice din subordinea Consiliului Local, care beneficiaza de scutire de impozit pe venit din data de 31 decembrie 2017, potrivit prevederilor art. 60, pct. 1-3 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează cu 28,5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017, fără a scădea ca urmare a transferului privind cotele de contribuții sociale din sarcina angajatorului în sarcina exclusivă a salariatului".

În aceasta situație se află șase angajaţi din primărie ar căror salariu ar urma sa scadă începând cu luna ianuarie 2018, dacă în cazul acestora nu se va aplica prevederea de mai sus.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter