09.01.2018,  19:28:16 | 0 comentarii | 340 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Primăria Petrila / Licitaţii pentru două străzi
de Alina PIPAN

Străzile Parângului și Lunca, de categoria a IV-a, vor fi reabilitate în decursul acestui an, lucrările și proiectarea fiind evaluate la suma de 1.197.925 lei.

Executantul lucrării, ce va fi stabilit în urma licitației publice, va realiza proiectul tehnic, detaliile de execuție, PAC, asistența tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru cele două străzi. 
De obicei la asemenea obiective se realizează proiectarea și asistența tehnică pe de-o parte, iar execuția separat, pentru ca proiectantul să poată verifica și corecta lucrarea constructorului. Însă fiind vorba de străzi mici, de categorie mică, se pun toate resursele la bătaie pe un singur câștigător. Licitația este totuși împărțită pe două loturi, astfel că poate exista un singur constructor, sau doi, pentru cele două străzi. Durata de realizare a investiției este de 5 luni, două luni fiind alocate pregătirii documentației, și alte 3 - realizării lucrării. 
Strada Parângului este într-o stare de viabilitate necorespunzătoare, nu are sistem de preluare a apelor pluviale ceea ce îngreunează extrem traficul în anotimpurile ploioase, iar podețele sunt înfundate sau neamenajate, ori lipsesc. O mare parte este pietruită, iar îmbrăcămintea este deteriorată. Are 1400 metri lungime și o lățime variabilă de 2-5 metri. Proiectantul va trebui să prevadă aici terasamentele de realizat, structura rutieră, siguranța circulației. 
Strada Lunca are o lungime de 884 metri, este stradă de pământ, neamenajată, brăzdată longitudinal din cauza infiltrațiilor apei pluviale. Apa pluvială este preluată chiar pe mijlocul drumului pe un șanț format natural. Partea carosabilă are între 2-4 metri. Pentru strada Lunca proiectantul va trebui să cuprindă în documentații terasamentele, structura rutieră, realizarea șanțurilor și rigolelor, amenajarea acceselor și drumurilor, a podețelor transversale, și trasarea rutieră pentru asigurarea siguranței circulației.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter