10.01.2018,  18:58:21 | 10 comentarii | 1984 vizualizari
Incredibil, dar adevărat! / Reglare de conturi, în plină zi, în Piaţa Agroalimentară din Vulcan
de Gheorghe OLTEANU

Să fi ajuns Vulcanul ca-n Vestul Sălbatic? Dacă încă nu, precis că nu e departe. Ceea ce s-a întâmplat, ieri dimineaţă, lângă „Prelata Verde” din Piaţa Agroalimentară, arată clar că fenomenul infracţional aproape că este scăpat de sub control.

Miercuri dimineaţă,
în jurul orei 10:20, un bărbat alerga, disperat, pe trotuarul care, de la măcelăria „Raicu”, duce spre tarabele din partea de jos a pieţei. Era îngrozit, se vedea pe chipul lui asta, spun martorii oculari, şi striga „Sunaţi la Poliţie, sunaţi la Poliţie!”. Omul era urmărit de doi bărbaţi, bine legaţi la trup şi bine îmbrăcaţi, ale căror feţe erau acoperite cu cagule. Urmăritul a reuşit să ajungă pe drum, dar nu şi-a continuat fuga spre strada Nicolae Titulescu. S-a întors, apoi a făcut la stânga, intenţia fiindu-i, probabil, ca să se îndrepte spre perimetrul din piaţă destinat produselor industriale. Nu a ajuns acolo, fiindcă s-a împiedicat, a căzut şi a fost ajuns de urmăritorii lui.

A urmat o scenă de coşmar.
Unul dintre cei doi urmăritori a scos la iveală un fel de măciucă din lemn mai scurtă cu care a început să-l lovească pe bărbatul căzut. Celălalt ins îl îndesa cu lovituri de picioare. O femeie bine îmbrăcată îi implora să-l lase-n pace. Era soţia celui agresat fizic. Nu a reuşit să-i înduplece. Dimpotrivă, a încasat şi ea câteva lovituri, încât a ajuns la pământ, lângă omul ei. Scena aceasta s-a petrecut sub ochii îngroziţi a câtorva zeci de vulcăneni. Numai la strigătele acestora agresorii şi-au încetat lucrarea, după care s-au făcut nevăzuţi luând-o pe lângă blocul vecin cu farmacia. Un domn din piaţă a sunat la Poliţia Locală încă din faza urmăririi, dar agenţii au ajuns destul de târziu. Bătăuşii nu mai erau acolo. Cel bătut s-a ridicat singur, dar, totuşi, a fost preluat de autospeciala SMURD şi dus la spital.

La ora 11:17
şi-au făcut apariţia trei agenţi din secţia „Investigaţii Criminale” de la Poliţia municipiului Vulcan. Ei au discutat din nou cu persoana care a fost cea mai aproape de incredibila scenă a bătăii. Aceeaşi persoană căreia, cu puţin timp înainte agenţii de la „Ordine Publică” îi luaseră o declaraţie. Din câte se pare, persoanele implicate în incident sunt din Lupeni, iar ceea ce s-a petrecut aduce mai degrabă cu o reglare de conturi. Una mafiotă, posibil. Întâmplarea de ieri dimineaţă a fost pe buzele tuturor pieţarilor. Nu e prima dată când, în acest perimetru, se văd grozăvii de genul acesta. De la furturi până la bătăi. Ştiu la sigur că primarul a desemnat el însuşi un poliţist local care să răspundă de zona pieţei. 
„L-aţi văzut, cumva, pe aici?”, i-am întrebat, ieri, pe câţiva pieţari. Oamenii au zis că nu. „Oare pentru ce iau ei patruzeci sau cincizeci de milioane pe lună? Numai ca să umble cu maşina?”, s-a întrebat cu năduf pieţarul care sunase primul la Poliţia Locală. 

P.S. Să mai spună şi acum vicele-electrician că eu nu fac altceva, decât să arunc cu noroi în Vulcan!Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (10 )

#1 Cetatean 10.01.2018,  21:44:39
Politie locala? Se ocupa cu orice numai cu ceea ce trebuia sa faca NU.
#2 Alt cetatean10.01.2018,  22:36:45
Ar trebui Domnul primar să intre în ei un pic,foarte bine plătiți degeaba.schimbati incompetenței din Politia Locală.
#3 Tepes10.01.2018,  22:58:35
Politia locala probabil era in "misiune" prin vreo parcare sau pe unde se ascund ei si politia "adevarata"a fost prinsa in trafic...toate is mana in mana
#4 Banel10.01.2018,  23:16:34
Multi polițiști locali sunt la birou,acolo e munca grea,nu printre noi,muritorii.S-au înmulțit spargerile și violențele.Ma întreb,pentru ce își iau acești oameni salariile care oricum sunt extrem de mari?Ca să fie garda de corp a primarului?Să păzească baruri la comanda lui,cum a fost atunci cu Cârlan?
#5 Fane11.01.2018,  09:19:18
Primarul si acolitii, o sleata de gainari si hoti. Cineva trebuie sa sesizeze dna
#6 cetatean11.01.2018,  10:08:23
Despre ce politisti vorbiti?! hahaaa,vai de el Vulcan si de conducatorii lui! Ile,Merisanu,oamenii de carton ai orasului! bine ca aveti salarii dolofane
#7 Lucy11.01.2018,  18:54:47
Chiar nu vedeti ca primar,viceprimar+consilieri isi bat joc de voi? de ce sunt platiti cu bani fara numar aia de la politia locala?
#8 Darius11.01.2018,  19:11:33
Batai?Pai la fostul Adirox in fiecare seara este bataie dar politie locala sau adevarata eu nu am vazut.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter