10.01.2018,  22:37:18 | 0 comentarii | 264 vizualizari
Pentru Retezat SkyRace / S-a dat startul înscrierilor
de Loredana JUGLEA

Pentru o perioadă de trei zile - 10, 11 și 12 ianuarie - s-a dat startul înscrierilor la una dintre cele mai atractive competiții care au loc la noi în zonă. Este vorba despre competiția Retezat SkyRace Intersport. Masivul Retezat își așteaptă și în acest an pentru a șaptea oară oaspeții.

Pe 16 iunie va avea loc startul Retezat SkyRace Intersport. Vârful Custura, acum semeț în fața viscolului, mângâiat de norii care îl vizitează aproape zilnic, veghează împrejurimile, păstrându-le intacte pentru cei 1.200 de alergători care vor veni în vară să alerge lângă Cheile Buții. Printre noutățile evenimentului din acest an, amintim: categorii de vârstă și la traseul Buta, nu se vor mai premia câștigătorii de la Open General și la categorie, iar primul alergător care ajunge la podul de peste Jiu (traseul Custura) va primi un premiu în bani. Retezat SkyRace Intersport este un concurs de alergare montană, de skyrunning, care se desfășoară în Munții Retezat, la Cheile Buții, Uricani, Hunedoara, și care propune trei trasee.
„Custura” este recomandat alergătorilor cu experiență montană, are 28 de kilometri (9 kilometri de creastă alpină) și 2.300 de metri diferență pozitivă de nivel și un timp limită de parcurgere de 8 ore (cel mai înalt punct atins va fi vârful Custura, 2.457 de metri).
„Buta” are o lungime de 23 de kilometri (5 kilometri de creastă alpină), 1.400 de metri diferență pozitivă de nivel și timp limită de parcurgere de 6 ore.
„Valea Mării” are o lungime de doar 7 kilometri și 300 de metri diferență de nivel.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter