14.01.2018,  12:06:05 | 4 comentarii | 1084 vizualizari
Vulcan / Piaţa agroalimentară, cuibuşor de nebunii
de Gheorghe OLTEANU

Incredibil ce se mai poate întâmpla în Piaţa Agroalimentară a municipiului Vulcan! După spargerea unui magazin în noaptea de Anul Nou şi reglarea de conturi în stil mafiot petrecută miercurea trecută, în noaptea de vineri spre sâmbătă au fost, pur şi simplu, devastate tarabele din partea sudică a pieţei.

Pieţarilor
nu le-a venit să creadă ce le văd ochii. Foliile de nailon cu care îşi acoperiseră mesele fuseseră tăiate. Cordelinele, la fel, erau făcute bucăţi. În mijloc şi pe ambele părţi zăceau fel de fel de lăzi, aruncate parcă în bătaie de joc. Câteva verze necăjite stăteau înşirate printre ambalaje. Ciudat este că nu prea lipsea nimic. De fapt, la o adică hoţii nici nu ar fi avut ce să pescuiască. Toată marfa pieţarilor se afla în hala închisă la acea oră de noapte. Nu pot să ştiu dacă, din tot distracţie sau din nevoie de alcool, infractorii nocturni au încercat să deschidă uşa cârciumii vecine cu tarabele. Nu au reuşit, aşa că s-au mulţumit cu succesul realizării de dinainte.

Desigur, 
nimeni nu a văzut şi nu a auzit nimic. Poliţiştii locali au dat pe acolo după ore amiezii ale zilei de sâmbătă. Pieţarii s-au bucurat văzându-i. Credeau că au deschis vreo investigaţie şi că au venit, ca să-i întrebe una-alta. Aş! Cineva a putut afla doar că, în tura de noapte, sunt doar doi în patrulă. Apoi, nici poliţia naţională nu are oameni destui pe care să-i trimită pe străzi. Derbedeii s-au prins de schema asta şi acţionează fără pic de teamă. De aceea în Vulcan nu mai trebuie să te mire dacă auzi de vreo tâlhărie în miez de noapte sau de spargeri în rafală. Pe lângă astea, gălăgia din localul aflat pe bulevard – de care se plânge un cititor al ziarului nostru – e parfum de lavandă. Apropos de răfuiala din dimineaţa zilei de miercuri. Conform investigaţiilor poliţieneşti, pare-se că a fost vorba de o răzbunare. Cel bătut îl căpăcise pe un cunoscut/prieten al celor doi inşi mascaţi. Aşa că ăştia l-au urmărit şi i-au tras-o. Ce surprinde e că nu au ales Lupeniul, ca să se distreze, ci au acţionat în centrul Vulcanului. Să fi ştiut ei că aici nimeni nu-i va deranja? 

Aş vrea, totuşi, 
să închei pe un ton optimist. Chiar şi tinerele vulcănene aleg piaţa agroalimentară, ca să-şi facă de cap. Numai că ele sunt mai curajoase şi fac asta în plină zi. Tot sâmbăta asta, numai că la orele după-miezii, patru gagici de până-n douăzeci de ani, cu bronz natural aplicat pe piele, chiuiau şi ţipau în gura mare. Până şi bărbaţii din crâşmă au ieşit atraşi de optimismul lor. După recitalul din faţa tarabelor, puştoaicele s-au legat de un nenorocit de boschetar care hiberna pe o bancă. Au adunat tot ce era ambalaj de carton şi l-au luat la ţintă pe bietul om. Aruncau în el şi se căcau pe ele de râs. E de prisos să mai adaug că nimeni nu le-a întrerupt distracţia.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (4 )

#1 Vasile 15.01.2018,  02:29:53
Daca nu sunteti in stare sa administrati orasul plecati draga acasa.
#2 ion15.01.2018,  03:06:25
Merisanu ii de vina.rusine si pt banii care ii ea.si pt nevasta lui dansu jurista la enel
#3 sandu15.01.2018,  07:25:36
Pleci acasa ile cu marioneta ta de chel de vice primar .care nu se stie cum il cheama.
#4 Elena 15.01.2018,  13:47:08
Au luat in stapanire orasul .... Puscariabilul ile-gal si votantii lui . Hai cu serbarile , cu zilele ....cu defilarile si artificiile ! Hai cu o " spirala misa " !


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter