08.02.2018,  19:10:19 | 3 comentarii | 1003 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Cartierul Paroşeni-Sohodol - plin de gropi, dar curat!
de Gheorghe OLTEANU

Oare de când nu a mai ajuns cineva din primărie în acest cartier? Nu zic de consilierul local care-l reprezintă. Vorbesc de careva din vârful administraţiei locale vulcănene. Am început cu întrebarea asta, fiindcă i-am auzit pe oamenii de aici că le este dor să-l vadă pe primar sau pe vicele lui. În carne şi oase, nu dând interviuri la televizor.

Primul care mi-a
mărturisit că-i simte lipsa primarului a fost un bărbat cu care am stat de vorbă un pic mai sus de fostul dispensar. Oricine a ajuns până acolo ştie că drumul e plin de gropi. De fapt toate aleile cartierului se mândresc cu gropi mai mari sau mai mici. Cele în pământ le găseşti, de aici în sus, în toată colonia ţărănească a Sohodolului. De fapt, locuitorii de acum ai acesteia sunt siguri că nu vor apuca să vadă, vreodată, asfalt în faţa caselor. Clădirea fostului dispensar este închisă. Nu mai funcţionează în ea nici „Farmacia Ile” şi nici composesoratul nu-şi mai are sediul în aripa sa estică. Îmi amintesc că, într-o şedinţă de consiliu local, s-a discutat despre o solicitare venită din Sohodol, aceea ca oamenilor să le fie permis ca aici să fie amenajată o agenţie funerară. Un fel de „Ultimul popas” al paroşanilor.

Mai mult despre
subiectul acesta mi-a zis unul dintre bărbaţii pe care i-am găsit în faţa unui garaj, mai jos de magazinul alimentar. Da, prima dată am vorbit despre gropi şi numai după aceea despre viitoarea destinaţie a imobilului de mai sus de şcoala gimnazială. Din câte a aflat şi el de la părintele paroh, deschiderea unei capele sau agenţii funerare i-a cam nemulţumit pe locuitorii coloniei ţărăneşti ale căror case sunt situate în vecinătatea clădirii fostului dispensar. De aceea s-a luat în calcul şi varianta amenajării unei case funerare pe dealul pe care este căminul cultural al satului. Aici ar fi vorba şi despre darea în folosinţă a unui cimitir, cel din curtea bisericii fiind deja super ful. Rămâne de văzut care va fi soluţia acceptată, numai că problema trebuie rezolvată cât mai repede.

Dacă tot ce-i drum
în cartierul Paroşeni–Sohodol e aproape praf, ceva bun există, totuşi, aici. Toate aleile sunt curate-curate. Asta o recunosc şi locatarii. O singură lucrătoare de la salubrizarea stradală a SC Pregoterm SA acţionează în cartier de ani de zile. Este doamna Elena Munteanu, iar oamenii i-au simţit cu adevărat lipsa în perioada aceea în care primăria a vrut să facă economii pe seama celor 13 măturători - pare-se că acum sunt mai puţini – care ţin curate străzile Vulcanului. Şi punctele de colectare a gunoiului menajer sunt lună. Excepţie face acela de lângă biserică. În spatele lui este plin de resturile de vegetaţie degajate la curăţenia mormintelor. Din câte ştiu, lucrătorii de la salubrizare nu sunt obligaţi să le ia şi pe astea. Trebuie o comandă specială sau ceva de gemul acesta. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (3 )

#1 UNUL BUN08.02.2018,  20:58:48
Dl Olteanu PACAT CA NU ATI POZAT PE STR JIUL PAROSENI NR 169 BLOCUL A SI B ACOLO SUNT FIX 2 GURI DE CANAL FARA CAPAC FIX IN MIJLOCUL STRAZII ACOLOSE V A INTAMPLA CEVA RAU DACA NU SE IAU MASURI SI E ASA DE O PERIOASA BUNA
#2 Cetatean09.02.2018,  09:03:59
Alesii nostri nu vad gropile din centru. Cum sa vada starea strazilor din Paroseni, Crividia, colonie si altele???? Au sa vada gropile in campania electorala. Mai avem de asteptat un pic
#3 Gh.O09.02.2018,  13:22:48
Iti multumesc, "Unul Bun"! Am sa merg, negresit, acolo, numai ca dumneavoastra insiva ar trebui sa sesizati primaria cu astfel de probleme. In mod direct, ducandu-va la primaarie, ca sa-i mai scoateti din dolcele farniente in care se complac unii dintre domniile lor!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter