11.02.2018,  12:55:40 | 0 comentarii | 452 vizualizari
Cristian Petrean: „Ne propunem să creştem numărul de echipe în Liga a IV-a”
de Loredana JUGLEA

Noul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Hunedoara, Cristian Petrean, a obţinut o victorie lejeră în faţa singurului său contracandidat la şefia fotbalului judeţean, Ioan Stelescu, administrându-i la voturi un neverosimil 33–10. Petrean are planuri mari în ceea ce priveşte revigorarea fotbalului mic.

Din programul lui Petrean
„Cu puţine emoţii, în cele două săptămâni grele de campanie electorală, ca să îi spun aşa, am ajuns să vorbesc cu aproape toţi membrii afiliaţi ai AJF. Cred că am câştigat prin ce am arătat în cei douăzeci de ani de fotbal, ca director şi director sportiv la Mureşul Deva. Am un principiu de la care nu am abdicat niciodată, anume să nu îmi încalc promisiunile. Mai trebuie să lucrăm pe partea online, să fim aproape de presă şi împreună să atragem lumea să vină la fotbal. Unul dintre punctele din programul meu este înfiinţarea unui Memorial Mircea Sîrbu, ca şi înfăptuirea programului predecesorului meu Transformă uliţa în stadion la sate. Ne propunem să creştem numărul de echipe în Liga a IV-a. În acest scop am identificat comunele care au deja baza necesară pentru asta, lucru foarte important, am discutat şi vom mai discuta cu primarii de acolo, să le explicăm beneficiile sportului, ale fotbalului”, a declarat Cristian Petrean, noul preşedinte al AJF Hunedoara. 

„Nu sunt supărat”
Contracandidatul său, Ionuţ Stelescu, a declarat că nu este supărat pentru înfrângerea suferită: „Nu am de ce să fiu supărat că am pierdut aceste alegeri. Îl cunosc pe Cristi, sunt convins că va lua şi câteva puncte din programul meu şi le va aplica, spre binele fotbalului hunedorean. Contează echipa pe care şi-o va forma şi disponibilitatea acelor oameni de a face ceva. Continui să cred că fără o Comisie de accesare de fonduri, care trebuie obligatoriu înfiinţată cât mai rapid în cadrul AJF, nu avem nicio şansă să ne dezvoltăm. De asemenea, trebuie să modificăm câteva puncte din statut care sunt pur şi simplu eronate sau nu au aplicabilitate.”

Suspans la vicepreşedinţi
Mult mai pline de suspans au fost alegerile celor doi vicepreşedinţi. S-au prezentat în faţa alegătorilor cinci candidaţi: Cristian Cornel Coroiescu, Damian Diniş, Cristian Emil Gîţ, Vasile Hriţac şi Marius Claudiu Ştefan. În urma primului tur al votării, un singur candidat a întrunit mai mult de 50% din voturi, necesarul pentru a fi ales, şi anume Cristian Coroiescu cu 23 de voturi.
În al doilea tur au intrat următorii doi clasaţi: Cristian Gîţ (21 de voturi) şi Damian Diniş (18 voturi). Au ieşit din cursă Vasile Hriţac (14 voturi) şi Marius Ştefan (10 voturi). În cel de-al doilea tur, Gîţ a câştigat în faţa lui Diniş cu 27–14.

Petrileanul Duma s-a impus
La alegerile pentru Comitetul Executiv s-a înregistrat cea mai palpitantă luptă pentru locul reprezentantului centrelor de copii şi juniori. Dacă la Liga a IV-a, Eugen Duma (Inter Petrila) s-a impus cu 10 voturi faţa de cele 4 ale contracandidatului său Mircea Glava (Aurul Brad), iar la Liga a V-a, Eugen Băiconi (Unirea General Berthelot), a fost singurul candidat, fiind votat în unanimitate, cu 15 voturi. La copii şi juniori a fost nevoie de trei tururi de scrutin pentru a face departajarea între Laura Saraol (ACS Viitorul Şoimuş) şi Florin Bulgaru (ACS Dinamic Lupeni). După ce în primele două tururi, ambii candidaţi au adunat câte şase voturi, în cel de-al treilea tur a câştigat Florin Bulgaru cu şapte voturi, în timp ce Laura Saraol a adunat doar cinci.

Răzvan Burleanu,
preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a luat parte pentru a doua oară în mandatul său la alegeri organizate la nivel de AJF. 
„Am fost invitat de AJF Hunedoara să particip la această adunare de alegeri, deşi nu obişnuiesc să fac acest lucru. Este a doua participare a mea la un asemenea eveniment – sunt aici ca urmare a relaţiei speciale pe care am avut-o cu regretatul profesor Mircea Sîrbu. Am discutat şi cu câţiva primari din zonă, ştim că există un proiect în derulare la Simeria de cinci ani, există un proiect la Orăştie de trei ani, am vorbit şi cu noul primar al Devei, care s-a arătat interesat de fotbal. Este nevoie de investiţii la copii şi juniori atât din partea autorităţilor locale, cât şi private, pentru a avea baza de selecţie necesară fotbalului românesc”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter