11.02.2018,  13:04:29 | 0 comentarii | 903 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Temeri spulberate: Dosarul bancnotei false a plecat de la Vulcan
de Gheorghe OLTEANU

Vineri s-au făcut două săptămâni de la întâmplarea petrecută, în seara zilei de 26 ianuarie, într-un magazin alimentar din Vulcan, iar proprietarul acestuia a aflat, cu stupoare, că nu s-a pornit nicio investigaţie poliţienească, în vederea găsirii şi identificării celor doi tineri care au pus în circulaţie bancnota falsă de 500 de lei.

Mirat că,
în intervalul acesta de timp, nu a primit niciun răspuns, deşi acesta i-a fost promis, domnul Dumitru Paraschivu a sunat, joi, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Hunedoara. A cerut să i se dea legătura la „Investigaţii Criminale”. I-a răspuns un domn care, după ce l-a ascultat, i-a zis că, în circa o jumătate de oră, îl va suna o doam­nă. O colegă de serviciu a domniei sale, probabil. Telefonul doamnei ofiţer nu a venit după o jumătate de oră, ci după câteva ceasuri. Femeia l-a ascultat cu atenţie pe bărbat şi, după aceea, i-a dat vestea care l-a lăsat fără vorbe pe domnul Mitică Paraschivu. La inspectoratul judeţean de poliţie nu ajunsese, până la ora aceea, nici sesizarea dumnealui şi nici bancnota de 500 de lei. Ceea ce înseamnă, a de­dus, patronul magazinului alimentar, că, până joi, 8 februarie, acestea nu fuseseră încă trimise de la Poliţia municipiului Vulcan.

De fapt, după cum
am aflat de la conduce­rea poliţiei vulcănene, dosarul a plecat de la sediul său. Nu a ajuns la Deva, fiindcă, aşa cum cer procedurile, el merge, mai întâi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani. Aici se face analiza fiecărui caz şi, apoi, dosarele sunt redistribuite. Dosarul care face referire la falsificarea unei bancnote şi punerea în ei circulaţie va ajunge la DIICOT, aceasta fiind structura poliţienească în cadrul căreia se cercetează astfel de cazuri. Mai mult decât atât, ofiţerii vulcăneni i-au identificat deja pe cei doi tineri.

În ce-l priveşte,
în calitate de păgubit, domnul Dumitru Paraschivu şi-a luat „adio!” de la banii pierduţi. Nu înţelege, însă, de ce s-a întârziat începerea rezolvării cazului reclamat de el? Imagi­nile filmate de camera de supraveghere sunt cel mai bun punct de pornire a anchetei. Se văd clar chipurile celor doi băieţi despre care mai mulţi cetăţeni care au văzut pozele din ziar i-au spus că i-au recunoscut ca fiind din Vulcan. Nimeni nu poate să afirme, însă, că ei ar fi autorii falsului sau că în mod intenţionat au pus în circulaţie bancnota falsă. 

Amănuntele acestea
vor fi limpezite în urma investigaţiei poliţieneşti profesionale efectuate de ofiţeri de la DIICOT. Pe de altă parte, publicarea pe prima pagină a ZVJ a celor două capturi din imaginile reţinute de camera de supraveghere a avut efectul scontat. Vânzătorii din magazine şi personalul din localuri au fost avertizaţi şi au devenit foarte atenţi atunci când plata mărfurilor şi a serviciilor ar fi urmat să fie făcută cu o bancnotă de o asemenea valoare. Vineri, domnul Dumitru Paraschivu a luat legătura cu corespondentul zonal al unei televiziuni centrale. Cei doi au convenit ca întâlnirea lor să aibă loc luni, adică astăzi.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter