11.02.2018,  13:07:53 | 0 comentarii | 975 vizualizari
Vulcan / Promisiunea era până-n decembrie
de Gheorghe OLTEANU

Uneori îmi vine să cred că numărul comentariilor online la articolele scrise de mine îl întrece pe cel al vulcănenilor pe care viceprimarul îi invită şi îi aşteaptă să intre, cu diferite chestiuni, la el în birou. Nu prea cred că greşesc din moment ce problemele pe care eu le abordez, ulterior, în paginile ZVJ-ului îmi sunt sesizate fie prin mesaje telefonice, fie când umblu în oraş.

Uite, bunăoară,
în cel care mi-a ajuns, vineri, în mesagerie mi se vorbeşte despre starea catastrofală a drumului de Dealu Babii. De la podul de peste Jiu şi până unde dai de asfalt. Acolo unde au încetat lucrările care urmează să fie reluate la primăvară. „Celor din administraţie publică locală pe care îi doare în partea dorsală de noi, oamenii de jos”, spune cu năduf, la sfârşit de tot, bărbatul care a expediat mesajul. Da, stimate domn, sunt sigur că, în două-trei luni, după ce se va apuca de lucru, constructorul va termina de modernizat partea de drum care i-a revenit. Din partea de sus a Crividiei şi până la intersecţia străzii Teodora Lucaciu cu Decebal, trebuie să asfalteze primăria.

Din câte reţin,
au fost deja aprobate proiectele de hotărâre care ţintesc începerea lucrărilor de amenajare a unor artere stradale din Vulcan, aflate într-o stare mai mult decât jalnică. Printre astea se află şi drumul către Crividia. Dar, cu ştirea asta, îi îmbucur şi pe gospodarii care-şi au casele pe malul nordic al Jiului de Vest, pe strada Jiu-Paroşeni. Abatorului, cum este mai bine cunoscută. Vestea asta bună le-aş putea-o da şi vulcănenilor din colonia de jos sau de pe străzile Morii, Bazinului şi Brazilor. Partea nasoală a ştirii este că s-ar putea să mai treacă timp până ce oamenii le vor vedea asfaltate. Mai e nevoie de ceva studii şi  proiecte necesare obţinerii finanţării. În plus, pe Morii şi Bazinului trebuie ca, mai întâi, să fie introduse reţelele de apă potabilă şi de canalizare. 

Poza care însoţeşte
articolul de faţă a fost făcută pe strada Bazinului. Aproape de capătul în care ea dă în strada Morii. Fie iarnă, fie vară, locul ăsta bălteşte din cauza apei care se scurge, de la deal, dintr-o conductă spartă. Fiindcă nu există şanţ, ea se întinde pe drum. În timpul verii e tot timpul baltă în acest loc, iar iarna rişti să aluneci şi să te dai cu cracii-n sus pe gheaţă. Asta mi-a relatat, verbal, un tânăr care-şi are casa taman acolo, dar şi venerabilul inginer pensionar din fotografie. Pe dumnealui l-am găsit, vineri dimineaţa, îndepărtând zăpada, pentru ca apa să nu se adune într-un loc. Problema e mai veche, m-a asigurat omul, o ştiu şi cei de la Ape. Anul trecut, bunăoară, i s-a promis că stricăciunea va fi remediată până-n decembrie. Dar, după cum se vede, promisiunea nu a fost onorată.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter