12.02.2018,  19:21:42 | 3 comentarii | 1031 vizualizari
Vulcan / Controversă Gheorghe Ile - Angela Stoica pe tema bugetului local
de Gheorghe OLTEANU

Trei camere de luat vederi şi mulţi ziarişti de televiziune şi de la presa scrisă au fost prezenţi, ieri dimineaţă, în sala de şedinţe a Consiliului Local al municipiului Vulcan, ca să asiste la botezul oficial al bugetului local pe acest an. A existat o absenţă care nu m-a mirat doar pe mine. Cea a ordonatorului substanţialei sume de bani cu care administraţia publică locală vulcăneană îşi asigură liniştea în paginile unor publicaţii şi pe sticla unor televiziuni locale. 

Extraordinara a 
fost prezidată de consilierul local ALDE Costel Dragu, el fiind acela care l-a rugat pe primarul Gheorghe Ile, naşul bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2018, să prezinte documentul care urma să fie dezbătut şi aprobat de către forumul legislativ local. Vorba lui nu a fost lungă. A menţionat că, la venituri, s-a stabilit suma de 32.753,55 mii de lei, iar la cheltuieli sunt prevăzute 34.517,11 mii lei. A mai amintit cum e cu sumele defalcate, după care a rugat-o pe doamna ec. Luminiţa Leonte, director economic, să continue relatarea pe tema banilor din buget. 

Ceea ce am auzit
interesant din spusele dumneaei este faptul că, în 2018, veniturile primăriei sunt mai mici decât în 2017. Fireşte, nu s-a spus pe de-a-ntregul din ce cauză. Doar nu era să se fi vorbit de rău de acum celebra „revoluţie fiscală” pe care PSD-ul o înjura de numa-numa’ în 2016, dar pe care a aplicat-o doi ani mai târziu. Cu o singură excepţie, consilierii locali vulcăneni nu s-au înghesuit să comenteze vreun articol sau altul al bugetului. Doar doamna Angela Stoica a fost curioasă să afle un amănunt. De ce suma pe care Vulcanul o va primi de la Consiliul Judeţean Hunedoara este mai mică decât a altor localităţi care au mult mai puţini locuitori ca Vulcanul? „Nu s-a făcut nicio consultaţie, nu v-au întrebat cei de la judeţ?”, l-a iscodit pe Ile cea care, ani la rând, i-a fost colaboratoarea şi apropiata number one.

„Nu s-a făcut
nicio consultare, a venit replica primarului. În funcţie de veniturile fiecărei localităţi, s-au stabilit sumele alocate”. Răspunsul nu a mulţumit-o deloc pe doamna consilier local Angela Stoica. Din sursele pe care ea le are i-a ajuns la urechi că Uricaniul, bunăoară, are alocată o sumă mult mai mare decât cea a Vulcanului. „Să fii decăzut într-atâta Ile în ochii mai marilor de la CJH, încât să-i dea numai o fărâmitură de 400.000 de lei?”, s-a întrebat ea mirată.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (3 )

#1 vasile13.02.2018,  09:24:12
Cheltuielile la bugetul local sunto cu 1.763,56 mii lei mai mici decat veniturile . Aceasta inseamna sa faceti reduceri de personal - suntem in era informatica , reduceri cu transportul - Vulcanul nu o metropola , cei care au munca de teren pot circula cu bicicleta , doar sunt piste de biciclete , se pot aplica sanctiuni celor ce nu respecta locurile de parcare , stapanilor de patrupede ce nu strang excrementele , celor ce arunca gunoaie in locuri neamenajate .
#2 CETATEAN13.02.2018,  09:46:30
Mai reduceti din personal,intra si ies ciorchine!mai scadeti din salariile dolofane!
#3 vasilica13.02.2018,  18:35:59
Comentati degeaba, cei care depind de ajutoare si 50 de lei la pensiile pesedistilor tot asa vor vota .Traiasca euro pesedist , pregativa populatie saraca , cit de curind euro va ajunge la 5lei.Sa vezi atunci trai.Va saluta vasilica.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter