26.02.2018,  19:53:34 | 0 comentarii | 412 vizualizari
Comunicat de presă / Gala Recunoștinţei
de Ziarul Vaii Jiului

Cu ocazia celor 5 ani de implementare a programului Skill Up Your Future!, Organizația Caritas Alba Iulia a organizat la Petroșani evenimentul Gala Recunoștinței, un eveniment de evaluare și recunoaștere a meritelor celor implicați în acest program. 
Proiectul Skill Up Your Future! a debutat ca proiect pilot la iniţiativa OMV Austria şi Caritas Austria la Petroşani, o zonă industrializată, dar cu adânci probleme sociale. Ideea principală a proiectului a fost şi continuă a fi integrarea socială a tinerilor vulnerabili pe piaţa muncii prin derularea unui program de un an de zile de ucenicie în staţiile OMV sau Petrom din România. Inaugurat la Petroșani, acest program s-a întors „acasă”, acolo unde a debutat și unde s-a dezvoltat într-un model viabil de integrare a tinerilor vulnerabili replicat în alte localități din țară și de peste hotare. 
De la debut și până în prezent, acest program s-a extins pe teritoriul României în alte nouă locații: două în Timișoara, Alba Iulia, Sovata, Odorheiul Secuiesc, Miercurea Ciuc, Târgu Secuiesc, Suceava. De asemenea, modelul a fost preluat de către OMV Serbia și OMV Ungaria, indicatori clari ai succesului și eficienței de care s-a bucurat acest program de-a lungul timpului.
Rezultatele acestui program sunt grăitoare în ceea ce privește integrarea tinerilor pe piața muncii, astfel încât din 30 tineri care au beneficiat de acest program în perioada 2013-2018 mai mult de 80% dintre ei fie lucrează în stațiile OMV Petrom din țară, fie lucrează în alte firme sau și-au continuat studiile  la un nivel  superior. 
Considerăm succesul acestui program ca fiind un rezultat al calității parteneriatului Caritas Alba Iulia  și OMV Petrom Marketing și prin acest eveniment am reușit să mulțumim managerilor de stație implicați, mentorilor Caritas Alba Iulia si Federației Caritas Timișoara respectiv coordonatorilor acestui program, părți implicate direct și care vor continua să lucreze în crearea unei plase de siguranță sustenabile pentru tinerii vulnerabili. 
Mulțumim, de asemenea, pentru prezență primarului  municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, și domnului prefect de Hunedoara, Fabius Kiszely, susținători ai eforturilor de a integra tinerii pe piața muncii prin astfel de parteneriate constructive și, de asemenea, celor ce au creat o atmosferă distinsă, pianiștii Fabiani Prcsina și Alexandra Matilde Stoica.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter