12.03.2018,  18:45:21 | 1 comentariu | 389 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Petroșani / Începe operaţiunea „piatră pe străzile de pământ”
de Alina PIPAN

Conform INS, Petroșaniul are cel mai amplu sistem rutier din Valea Jiului, 118 kilometri de stradă, din care 68 de kilometri sunt modernizați. 50 de kilometri de stradă ori nu sunt asfaltați deloc, ori nu au fost modernizați.

Se recuperează din handicap, dar e greu de modernizat rețeaua de transport. Ponderea lungimii străzilor în funcție de tipul îmbrăcămintei se împarte astfel: 35 la sută asfalt, 7 la sută beton, 3 la sută pavaj, 55 la sută piatră. Asta înseamnă că Primăria Petroșani are de pietruit anual foarte multe străzi. Străzile de pământ din Petroșani sunt limitrofe. De obicei, au puțini locuitori, de aceea vor cădea mereu pe locul doi în agenda de lucru a Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat Petroșani, pentru că prioritate va avea asfaltarea și plombarea străzilor intens circulate, cu număr mari de locuitori.
Primăria Petroșani a achiziționat 3 tone de asfalt la rece și 200 de metri cubi de sort pentru reparațiile din această primăvară, totul după ce a fost aprobat bugetul local și s-au realizat alocările bugetare. Conform șefului DPADPP, Daniel Vișan, după ce va ajunge comanda la Petroșani, vor începe lucrările. 

Pe strada Boțoni dacă dai cu piatra face „pleosc!”
Strada Boțoni este una dintre străzile cu probleme ale Petroșaniului, situată în Colonie, zona străzii Digului, este una dintre străzile parțial asfaltate. Până la un punct, se circulă destul de bine pe ea, dar cum urci la deal, situația devine nefericită. Cum plouă un pic mai zdravăn se formează bălți mari și noroaie din acelea de ți se lipesc în brazdă pe cizme, că numai în cizme poți circula pe stradă. 
„Așa arată strada Boțoni din Petroșani în care apa potabilă și iluminatul public se opresc la jumătatea străzii, stradă în care primăria nu a mai investit nimic de peste 50 ani. Aici salvarea rămâne împotmolită în nămol, unde locatarii plătesc impozitul ca și cei cu asfalt, dar avem drum forestier”, spune Ionuț Caraguț. Tot dumnealui spune că pentru străzile din Bosnia, Sașa s-au găsit bani, dar nu și pentru aceste locuri. 
Daniel Vișan a explicat că s-a realizat o evaluare a tuturor cererilor din partea populației, apoi o constatare în teren cu privire la necesarul lucrărilor de primăvară. După aprobarea bugetului local s-a realizat achiziția de materiale pentru reparații, iar cel târziu săptămâna viitoare va fi împrăștiat pietriș pe oriunde este nevoie. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (1 )

#1 asew13.03.2018,  07:48:52
Daniel Visan ar ttrebui sa umble mai mult pe jos si nu cu masina.Din masina toate se vad bine.Il invit la o plimbare prin colonie zona CIRCA POMPIERI ,JIULUI,KOGALNICEANU ,SARMISEGETUZA SI CELELALTE STRAZI LIMITROFE.ACU DUPA PLOAIE ZICI CA SUNTEM IN COSOVO DUPA RAZBOI.OARE ASA VA TREBUI SA NE PETRECEM URMATORII ANI (sper ca nu inca 25)


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter