13.03.2018,  14:31:10 | 0 comentarii | 645 vizualizari
Adarco Invest, solicitată în țară și străinătate pentru a oferi soluții de modernizare instalațiilor de sortare a deșeurilor
de Ziarul Vaii Jiului

România este la ora actuală unul dintre cele mai neperformante state din UE în ceea ce privește gestionarea deșeurilor municipale solide. În ultimii ani, România a înregistrat cea mai mare rată de depozitare a deșeurilor din UE, mai exact 72%, cu mult peste media UE de 25,6%.

Acesta este motivul pentru care în luna aprilie a anului trecut, Comisia Europeană a trimis România în fața Curții de Justiție a UE, motivând că aceasta nu și-a îndeplinit obligația de a revizui și de a adopta măsurile stabilite prin planul național de gestionare a deșeurilor și, în paralel, prin programul de prevenire a activităților generatoare de deșeuri.

La nivelul anului 2020 România are obligația să atingă un nivel de reciclare de până la 50% la deșeurile de hârtie, metal, plastic și sticlă, de până la 60% la deșeurile din ambalaje. Peste 4 ani, România ar trebui să realizeze colectarea a cel puţin 4 kg de deșeuri electrice-electronice pe cap de locuitor.

Aceste obiective nu pot fi atinse fără strategia corectă, operatorul potrivit, dar și fără utilajele necesare care să ajute la depozitarea, sortarea și compactarea deșeurilor. „Adarco Invest nu va precupeți niciun efort, se va angaja total în acţiunile care vor viza gestionarea cât mai eficientă a deșeurilor”, transmite cel mai mare producător zonal de utilaje din instrucția reciclării.

„Nu demult, cu largul concurs al SC Adarco Invest SRL s-a definitivat instalația de sortare de la Glina, județul Ilfov – cea mai mare din țară, structurată pe două linii tehnologice cu o capacitate de prelucrare a deșeurilor de 70 tone/oră. În premieră, instalația de sortare Glina realizează o procesare integrală a deșeurilor în sensul că întreaga cantitate de materiale este trecută prin instalație. După extragerea fracțiunilor reciclabile și a fracției organice rezultă combustibil alternativ, așa numitul RDF”, explică Aurel Soare, reprezentant Adarco Invest.

Societatea Adarco Invest a fost deja contactată de beneficiarii stațiilor de sortare din Chiajna - județul Ilfov, dar și din Mediaș, Târgu Mureș, în vederea găsirii de soluții care să conducă la modernizarea și eficientizarea instalațiilor existente. Etapele următoare vor consta în punerea în practică a acestor soluții prin proiectarea, fabricația, livrarea și punerea în funcțiune a acestora la locațiile enumerate mai sus.

Ca urmare a succesului de la Glina, dar și a modului în care colectivul de la Adarco Invest înțelege să facă un business corect și eficient o serie de clienți interni și externi solicită colaborarea cu societatea din Petroșani. Adarco a încheiat în ultimii ani contracte cu STRABAG România, IRIDEX SA București, ECOREC SA București, o serie de administrații locale, consilii județene și chiar SNIMVJ SA Petroșani și Complexul Energetic Hunedoara - Sucursala Electrocentrale Paroșeni. Printre clienții externi amintim NIHOT Olanda, GHS GmbH, Max Streicher GmbH, PSA Peugeot Citroen - Montbeliard Franța, și alții.

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter