13.03.2018,  18:55:55 | 1 comentariu | 1858 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Marți, / Primăria municipiului Vulcan a funcţionat la Tribunalul Judeţean Hunedoara 
de Gheorghe OLTEANU

Ieri dimineață toți cei care au mers la Primăria municipiului Vulcan și au întrebat de Gheorghe Ile au primit același răspuns: domnul primar e la Deva! Perfect adevărat. Numai că, în ziua de marți, 13 martie, acest „la Deva” nu însemna, nicidecum, prezența lui Ile la Consiliul Județean Hunedoara sau la Instituția Prefectului, cum s-a lăsat de înțeles, ci  la o altă instituție al cărei sediu se află tot în localitatea reședință de județ.

„Ziarul Văii Jiului” a fost singurul
din mass-media locală care, cu o săptămână în urmă, a relatat despre punerea sub sechestru asiguratoriu a bunurilor primarului Gheorghe Ile și ale câtorva funcționari ai primăriei vulcănene. În materialul apărut pe pagina I au fost amintite dosarele de urmărire penală pe baza cărora procurorii de la DNA Alba Iulia au dispus această măsură menită să recupereze sumele de bani cu care se pare că ar fi fost fraudat bugetul local al municipiului Vulcan în intervalul de timp 2010-2015, cu excepția a doi ani din această perioadă. Dar sechestrul nu a fost pus numai pe bunurile mobile și imobile ale lui Gheorghe Ile. Aceeași măsură a fost luată și pentru subalternii care au mers pe mâna primarului. Să nu-și fi dat ei seama, la vremea aceea, că își pun semnătura pe documente a căror legalitate era discutabilă? Sau să fi mers pe principiul că lasă, știe șefu’ ce face! Numai că, iată, șeful a făcut, dar consecințele jongleriilor sale financiare nu le trage singur, așa cum ar fi fost normal.

Era firesc,
dar și dreptul lui, așadar, ca Gheorghe Ile să conteste măsura impunerii sechestrului asiguratoriu. La fel cum a făcut și mai marele lui de la București, căruia, la congres, i s-a căinat, prin viu grai, despre umilirea la care-l supun procurorii. Dosarul său nr. 788/97/2018, înregistrat la data de 01.03.2018, privind contestarea măsurii asiguratorii a fost discutat, ieri, în Secția Penală a Tribunalului Județean Hunedoara. Cereri având ca obiect contestarea măsurii asiguratorii au făcut și ceilalți foşti funcționari ai primăriei vulcănene cercetați în această cauză - Rodica Peter, Luminița Leonte, Fara Nicolae, Popa Cristian, Nălboc Mihai Eugen, Antica Claudia, Moise Cristina și Angela Stoica. Toți ar trebui să-i „mulțumească” lui Ile, că i-a adus în situația asta.

Ultima oră: În toate cele 10 (zece) dosare aflate marți pe rolul Tribunalului Hunedoara, instanța a dat o soluție identică. Anume: termen de judecată pentru data de 20.03.2018, „pentru ca suspectul să aibă posibilitatea consemnării sumei la dispoziția organelor de urmărire penală”. Pe înțelesul plătitorului de taxe și impozite, asta înseamnă că fiecare suspect trebuie să depună banii ceruți de procurorii DNA și să se prezinte cu chitanța în fața instanței. E ca o măsură de precauție: DNA vrea să se asigure că, dacă persoanele menționate vor fi găsite vinovate, are de unde să își recupereze prejudiciul înregistrat la bugetul municipiului Vulcan.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (1 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter